6H Silverstone: Bertrand Baguette is de enige Belg aan de start

Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattroAudi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Volgende weekend is het FIA World Endurance Championship (WEC) al aan zijn laatste manche op Europese bodem toe met de 6 uren van Silverstone. Het was bang afwachten op de deelnemerslijst, want vorige jaren leerden ons dat na de 24 uren van Le Mans heel wat teams afhaken uit financiële overwegingen. Het aantal ingeschreven wagens valt met 35 stuks echter mee, al missen we inderdaad enkele belangrijke concurrenten. Geen Boutsen Ginion Racing en geen Maxime Martin of Bas Leinders aan de start ditmaal, Bertrand Baguette wordt aan het stuur van een Morgan LMP2 onze enige vertegenwoordiger.
De zes uren van Silverstone zien voor de tweede maal Toyota uitkomen tegen Audi, alhoewel de enige TS030-Hybrid het moet opnemen tegen maar twee Audi’s, een R18 e-tron quattro (Lotterer/Tréluyer/Fässler) en een R18 ultra (Kristensen/McNish). De LMP1 klasse telt verder nog vier benzine wagens met de gebruikelijke twee Rebellion Lola’s en de twee HPD’s van Strakka Racing en JRM. Opvallende afwezigen in deze klasse zijn het Pescarolo Team dat in grote financiële problemen zit en dit jaar niet meer aan de start zal komen. Bij OAK heeft men besloten om na herhaaldelijke problemen met de Judd motor om de LMP1 niet meer in te zetten en zich te concentreren op de LMP2 wagens. Baguette en Kraihamer verhuizen dus naar een tweede Morgan Nissan LMP2 gespoten in de kleuren van Gulf.

Naast de twee Morgan’s telt de LMP2 klasse nog 13 andere deelnemers en is daarmee de best vertegenwoordigde categorie. Oreca, Lola, Zytek, Morgn en HPD zijn er de merken die streven naar de klassenoverwinning. GTE Pro levert al gans het jaar het magerste veld en het is nu niet anders met vijf deelnemers. Drie Ferrari’s nemen het op tegen één Porsche en één Aston Martin Vantage. Opvallend is dat Luxury Racing de race aan zich laat voorbijgaan, opnieuw wegens krappe financiën, maar dat wordt gecompenseerd door de deelname van de JMW Motorsports Ferrari die uit het ELMS komt. Waarschijnlijk ook geen Luxury Ferrari in de GTE Am klasse maar met de komst van twee Britse Aston Martin Vantage’s telt men toch nog acht deelnemers. Uiteraard vinden we in deze klasse onze Belgische Fin Markus Palttala terug, die het stuur van de JWA Porsche 911 GT3 RSR zal delen met Camathias en Daniels.

Foto: Audi Motorsport & Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WEC op maandag 20 augustus 2012 om 07:29


Andere publicaties op Racingworld.be...