Zandvoort: Mercedes vooraan in de vrije training - Schumacher betrokken bij pitsincident

Jamie Green - Mercedes C-CoupéJamie Green - Mercedes C-Coupé
Het DTM circus is een week na de race op de Nürburgring neergestreken op het duinencircuit van Zandvoort. Werd Mercedes vorige week nog gedomineerd door Audi en BMW dan kregen we vandaag bij de vrije trainingen op Zandvoort een totaal ander beeld, het circuit zit de Mercedes wagens duidelijk als gegoten. Niet alleen zetten Green en Merhi de twee snelste tijden neer, maar het merk met de ster plaatste ook vier van haar wagens bij de top vijf. Ralf Schumacher zorgde even voor paniek wanneer zijn wagen bij de start in de pits een tankinstallatie meenam en daarbij vier mechaniekers verwondde.
De eerste vrije training was nog niet half weg toen het mis ging wanneer de crew van Ralf Schumacher een pitstopprocedure inoefende, de rijder vertrok te vroeg en de achtervleugel bleef haken achter een luchtdruklijn en trok daarbij de ganse tankinstallatie omver. Zes mechaniekers werden geraakt, waarna er vier werden afgevoerd voor verzorging naar de medische post van het circuit. Gelukkig vielen de verwondingen mee en werd de training later hervat.

De wagens kregen nog 45 minuten de tijd om de afstelling te werken maar pitstop oefeningen werden er niet meer uitgevoerd. Jamie Green zette de snelste tijd neer in 1:33.427 en was een fractie sneller dan Roberto Merhi. Mercedes rijders Coulthard en Wickens nestelden zich ook in de top vijf en enkel de winnaar van vorige week, Bruno Spengler, kon met zijn BMW het tempo van de C-coupe’s aan en klokte de derde tijd. De snelste Audi’s waren die van Albuquerque en Mortara met de zesde en zevende tijd. De top tien werd vervolledigd door nog drie Mercedes rijders, Wolff, Schumacher en Paffett.


Foto: Mercedes


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op vrijdag 24 augustus 2012 om 20:25


Andere publicaties op Racingworld.be...