Belg wint Nissan GT Academy 2012 (+ Video)

Wolfgang Reip wint Nissan GT AcademyWolfgang Reip wint Nissan GT Academy
Wolfgang Reip heeft het zaterdag tot winnaar van de European GT Academy geschopt en treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Lucas Ordoņez, Jordan Tresson en Jann Mardenborough. De GT Academy is een samenwerking tussen Nissan en Sony (Playstation) welke tot doel heeft om gamers de kans te geven hun dromen te realiseren op het circuit. Spelers konden vanaf 1 mei een gratis race spel downloaden waarin ze hun kunnen konden bewijzen in acht verschillende evenementen. Het laatste evenement gaf de best gekwalificeerde spelers toegang tot de finale op landniveau, waarna de beste zestien spelers per regio doorstootten. Vervolgens werden de beste zes spelers uitgenodigd voor een finale in Silverstone, welke deze week werd gehouden.
Wolfgang ReipWolfgang Reip
De finale bestond uit verschillende proeven, verspreid over meerdere dagen en laat de deelnemers toe hun sterkte te bewijzen; niet alleen op vlak van stuurkunst, maar ook op vlak van uithouding en mentale weerbaarheid. Uit deze testen trad Wolfgang Reip als laureaat naar voren. De student uit La Hulpe won een race met Nissan 370Z's in het voorprogramma van de FIA WEC 6 Hours of Silverstone, nadat hij eerder van op de pole positie mocht starten. Vervolgens kreeg onze landgenoot ook van de jury het groene licht en mocht hij zich winnaar noemen van de European GT Acadamy 2012. Daarmee gaf hij meer dan achthonderdduizend racers het nakijken en mag hij nu deelnemen aan het ontwikkelingsprogramma voor piloten waarbij hij zijn nationale racelicentie kan behalen. Vervolgens kan Reip deelnemen aan de 24 Hours of Dubai 2013 in een Nissan 370Z GT4.

Zijn voorvangers Lucas Ordoņez en Jordan Tresson eindigden in 2009 gezamelijk op een tweede plaats in de Europese GT4 Cup. Ordoņez boekte in de eerste wedstrijd dat seizoen overigens meteen een podium en behaalde vorig jaar nog een uitermate knappe tweede plaats in LMP2 tijdens de 24 uren van Le Mans. Tresson van zijn kant gooide afgelopen seizoen in de Blancpain Endurance Series hoge ogen. Samen met Alex Buncombe en Christopher Ward wonnen ze twee keer hun klasse en grepen ze eveneens de titel. Dit jaar stapte Tresson over naar een Nissan-aangedreven Signatech LMP2 in het FIA World Endurance Championship.Jann Mardenborough Jann Mardenborough betwist de Blancpain Endurance Series, in een GT3 Nissan GT-R, een bolide waarmee hij ook in het Britse GT kampioenschap aan de start verschijnt en voor de titelstrijd. Als Reip een even goede carričrestart kan nemen, is er ongetwijfeld een mooie toekomst voor hem weggelegd!Foto's: Martijn Wouters & GT Academy


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op dinsdag 28 augustus 2012 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...