Formule kortnieuws met Jordi Weckx en Alessio Picariello

Naast Stoffel Vandoorne kwamen nog twee Belgen in actie in Formulewagen opstapklasses, zij het met iets minder succes. Zo kwam Jordi Weckx aan de start van drie races voor de Duitse ATS F3 Cup op de Lausitzring terwijl Alessio Picariello op hetzelfde circuit drie races voor van de ADAC Formule Masters reed.
ATS Formule 3 Cup

De drie races voor het Duirse Formule 3 kampioenschap kenden met Mitchell Gilbert,Artem Markelov en Lucas Auer drie verschillende winnaars. In race 1 haalde Gilbert het van Jimmy Eriksson en Luca Stolz. Jordi Weckx werd veertiende maar behaalde de tweede plek in de Trophy klasse voor oudere wagens achter een ongenaakbare Andre Rudersdorf die zijn Dallara 307 tussen de nieuwere wagens parkeerde op een achtste plek. In race 2 ging de overwinning naarde Rus Markelov die Rene Binder en Jimmy Eriksson voorbleef. Jordi Weckx eindigde dertiende en was weer tweede in de Trophy klasse opnieuw na Rudersdorf, die nu als zevende over de lijn kwam. In de laatste race kwamen na Auer de wagens van Mitchelll Gilbert en Kimiya Sato in die volgorde over de streep. Jordi Weckx pakte de veertiende en laatste plaats wat nog goed genoeg was om vierde te worden in de Trophy.

ADAC Formule Masters

Na zijn overwinning op de Red Bull Ring werd er weer een mooie prestatie verwacht van Alessio Picariello, maar de Belg kende minder geluk. In de eerste race viel hij uit en ging de overwinning naar Hendrik Grapp. De Hollandse Beitske Visser won de tweede race nadat ze al eerder op de dag vierde was geworden in de eerste race. Gezien de startorde voor deze race bepaald werd door het klassement van race 1 moest Picariello achteraan starten en maakte geen kans op een ereplaats. Uiteindelijk ging hij als negende over de lijn. In race drie ging het beter en Picariello behaalde er de vierde plaats in een wedstrijd die door Jeffrey Schmidt werd gewonnen. Beitske Visser had een aanrijding met een andere deelnemer en brak daarbij haar pols, wat na een breuk aan de ruggenwervel eerder dit jaar een tweede ernstige blessure betekent voor de jonge amazone.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 28 augustus 2012 om 00:25