Zandvoort: Zege voor Mortara - Audi domineert

Audi dominantie te ZandvoortAudi dominantie te Zandvoort
Audi heeft in de race de dominantie die gisteren al duidelijk was tijdens de kwalificatie bevestigd. Het merk met de vier ringen bezette gans het podium met het trio Mortara, Rockenfeller en Ekström. Jamie Green was opnieuw de beste Mercedes rijder en eindigde op de vierde plaats. BMW beleefde een moeilijke race maar Spengler zette toch nog een mooie inhaalrace neer die hem van de achttiende startplaats naar de zesde eindplaats bracht.
Wisselende weersomstandigheden maakten het de deelnemers niet gemakkelijk en zorgde ervoor dat de race geanimeerd bleef tot op het einde. Timo Scheider bleef steken op de grid en verloor zo het voordeel van zijn pole position, later zou hij opgeven wanneer de motorkap van zijn wagen loskwam. Rockenfeller greep bij de start de koppositie voor Motara, maar deze laatste zette zijn merkgenoot tweeëndertig ronden lang onder druk alvorens uiteindelijk een gaatje te vinden en zich naar te kop te wringen. Vanaf dat moment reed Mortara weg en pakte zo zijn tweede overwinning van het jaar in de DTM. Ekström maakte er een volledig Audi podium van door als derde te eindigen waarmee Audi bewijst na een moeilijke eerste seizoenshelft terug de vorm te pakken te hebben. Ook Audi rookie Adrien Tambay reed een mooie race en pakte de vijfde plaats, zijn beste resultaat tot op heden.

Jamie Green was de beste Mercedes rijder en werd vierde terwijl Gary Paffett na een slechte pitstop en een pirouette na een contact met Tomczyk nog als zevende over de streep kwam. Dat het duinencircuit de BMW’s niet lag was al de voorgaande dagen duidelijk maar Bruno Spengler slaagde er toch in een mooie inhaalrace neer te zetten en op te klimmen van achteraan het veld tot de zesde plaats. De Canadees moet in het kampioenschap, waar Paffett nog steeds leider is, wel zijn tweede plaats laten aan Jamie Green. Werner en Farfus slaagden er uiteindelijk ook nog in om hun BMW binnen de punten te rijden.

Uitslag:

01. Edoardo Mortara (Audi A5) 43 ronden in 1u16:17.679
02. Mike Rockenfeller (Audi A5) op 1.513
03. Mattias Ekström (Audi A5) op 8.417
04. Jamie Green (AMG Mercedes C-Coupé) op 13.283
05. Adrien Tambay (Audi A5) op 21.313
06. Bruno Spengler (BMW M3) op 26.397
07. Gary Paffett (AMG Mercedes C-Coupé) op 33.790
08. Dirk Werner (BMW M3) op 33.923
09. August Farfus (BMW M3) op 34.706
10. Ralf Schumacher (AMG Mercedes C-Coupé) op 36.380Foto: Audi Motorsport


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zondag 26 augustus 2012 om 18:34


Andere publicaties op Racingworld.be...