Euro Series Zandvoort: Daniel Juncadella wint chaotische derde race

Juncadella heeft de derde Formule 3 race op het circuit van Zandvoort gewonnen en breidt daardoor zijn voorsprong in het kampienschap uit. De race die in het kader van de DTM race werd gereden kende een woelig verloop waarbij de safety-car tot tweemaal toe moest buitenkomen na aanrijdingen.
De wagens startten op een natte piste achter de safety-car maar wanneer bij de start Sven Müller dreigde voorbij de safety-car te gaan voordat deze de pitstraat ingereden was, ging hij volop in de remmen met als gevolg dat de achteropkomende Marciello in de Dallara van de Duitser knalde. Beide rijders moesten opgeven en Müller zou voor zijn onbesuisde reactie bestraft worden en vijf plaatsen verliezen op de grid bij de volgende race. De safety-car kwam dus onmiddellijk terug de baan op voor de nieuwe leider Felix Rosenqvist.  Deze laatste alsook verscheidene andere rijders maakten van de onderbreking gebruik om slicks op te steken.

Bij de herstart was het nu Juncadella die op kop lag maar de wagens op slicks kwamen fel opzetten. Maar een nieuwe safety-car procedure na een aanrijding tussen Lewis en Blomqvist gaf de regenbandrijders de kans om hun rubbers te sparen. Juncadella kon de leiding behouden en won voor Buller, Wehrlein en Rosenqvist. Juncadella blijft leider in het kampioenschap maar Marciello zakt af naar de vierde plaats achter Wehrlein en Buller.

Uitslag race 3:

1. Daniel Juncadella (Dallara F312-Mercedes)
2. William Buller (Dallara F312-Volkswagen)
3. Pascal Wehrlein (Dallara F312-Mercedes)
4. Felix Rosenqvist (Dallara F312-Mercedes)
5. Carlos Sainz (Dallara F312-Volkswagen)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op maandag 27 augustus 2012 om 21:35


Andere publicaties op Racingworld.be...