Moskou: WK GT1 en EK GT3 vaardigen samen 23 wagens af

All-Inkl Münnich Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #38All-Inkl Münnich Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #38
Komend weekend werken het WK GT1 en het EK GT3 voor het eerst dit seizoen samen hun races af. Stéphane Ratel nam deze maatregel een maand geleden wegens de steeds verder krimpende deelnemersvelden. Beide kampioenschappen samen staan komend weekend garant voor 23 wagens, in de aanloop naar de 24 Hours of Spa had het hoofd van SRO het echter nog over 26 à 28 deelnemers. Bijkomende afwezigheden vallen op te tekenen in kamp van Reiter Engineering en Saintéloc Racing, twee teams die hun beide wagens op stal laten.
Het gaat de troepen van Hans Reiter niet bepaald voor de wind in het WK GT1 en de beslissing is dan ook niet geheel onbegrijpelijk. De Lamborghini’s komen steeds net dat tikkeltje pure snelheid tekort en dat resulteert momenteel na 6 van de 9 weekends te hebben afgewerkt in slechts een elfde plaats in het kampioenschap voor Peter Kox en Darryl O’Young. Deze laatste neemt dit weekend bovendien deel aan de 12 uren van Sepang en moest sowieso al verstek geven. Desondanks zakt Reiter Engineering toch af naar Rusland, maar dan met één enkele wagen in het EK GT3. Na het verdwijnen van Aston Martin en Porsche uit het kampioenschap en daarbij nu het forfait van Lamborghini telt het GT1 veld nog slechts 11 deelnemers.
 
In GT3 wordt de grid dit weekend aangevuld door het Russische Esta Racing dat net als Russian Bear Motorsports twee Ferrari F458 Italia’s zal inzetten. Saintéloc Racing daagt daarentegen niet op met de twee Audi’s, niet vreemd daar ook dit team tegen een aanzienlijke achterstand in het kampioenschap aankijkt.

Foto: SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT1 op woensdag 29 augustus 2012 om 22:03


Andere publicaties op Racingworld.be...