Moskou: McLaren dubbel in Championship race - Vanthoor eindigt als vierde

Podium na de championship race te MoskouPodium na de championship race te Moskou
McLaren behaalde de dubbel in een door de regen overgoten circuit van Moskou en houdt alzo Makowiecki en Dusseldorp in de running voor de titel, temeer daar de Vita4One BMW van Bartels/Buurman niet verder kwam dan de zevende plaats. Beide WRT Audi's namen beslag op de derde en vierde plaats nadat Castellacci de All-Inkl.com Mercedes van Pastorelli in de rondte tikte en daarvoor bestraft werd waardoor de Ferrari van Ide terugviel naar de zesde plaats.
Wegens de slechte weersomstandigheden werd, net als vanmorgen, de start achter de safety-car gegeven. Winkelhock verraste Ortelli en nam de leiding, maar het duurde niet lang of de safety-car kwam terug de baan op wanneer wegens het slechte weer twee GT3 deelnemers de baan afgaan. Vlak voor de pitwindow openging, werden de wagens terug los gelaten en begon Parente aan een remonte die hem al snel aan de leiding zou brengen, alvorens de wagens de pit indoken.

Dusseldorp, die Makowiecki had afgelost, ging voorbij de andere McLaren die bestuurd werd door Demoustier. Dusseldorp liep uit en reed onbedreigd naar de zege. Demoustier daarentegen zag de Ferrari van Salaquarda opduiken in zijn spiegels en in het duel voor de tweede plaats tikte deze laatste de McLaren aan, die vervolgens rondging. Lang zou de Tsjech echter niet profiteren van zijn hardhandig bekomen tweede plaats, want wat later zag hij de motor van zijn Ferrari in rook opgaan. Ook de andere Ferrari liet zich in negatieve zin opvallen wanneer Castellacci de Mercedes van Pastorelli uit de baan duwde. Castellacci eindigde derde, maar kreeg 30 seconden straftijd aangesmeerd en viel zo terug naar de zesde plaats.

Het waren beide WRT Audi’s die profiteerden van al die incidenten en de derde en vierde plaats pakten met Stippler/Jarvis voor Vanthoor/Oretlli. De Mercedes van Winkelhock/Basseng werd zesde voor de BMW van Bartels/Buurman die nooit in het verhaal voorkwam. In het kampioenschap behouden de Duitser en de Nederlander echter de leiding voor Winkelhock/Basseng en Makowiecki/Dusseldorp.

Foto: Petr Gabriel/SRO


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op zondag 02 september 2012 om 19:10


Andere publicaties op Racingworld.be...