Moskou: Vanthoor/Ortelli winnen kwalificatierace - Enzo Ide achtste

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMSBelgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Laurens Vanthoor heeft samen met Stéphane Ortelli de kwalificatierace gewonnen van de FIA GT1 manche in Moskou. Het WRT-duo ging de All-Inkl.com Münnich Motorsport Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van Winkelhock/Basseng en de tweede WRT Audi R8 vooraf en verzekerde hiermee de troepen van Vincent Vosse van hun beste resultaat sinds de dubbel op Nogaro. Stippler wist op het einde van zijn relais nog een sterk opzettende Fred Makowiecki af te houden, daarbij wel gehinderd door een versnellingsbak probleem op de Audi.
De wedstrijd werd gestart achter de safety car, nadat regen het asfaltlint voldoende onder water had gezet om regenbanden te rechtvaardigen. De beide McLaren's, beiden de race aangevat vanop de eerste startrij, kenden een moeilijk wedstrijdbegin, getekend door onder meer een aanrijding met de Ferrari van Filip Salaquarda. Zowel de McLaren van Demoustier als de Ferrari van Salaquarda misten hun rempunt toen de safety car het veld losliet, waardoor Jarvis te leiding kon overnemen. Ook Vanthoor liet zien uit welk hout hij gesneden was en ging voorbij aan de McLaren van Dusseldorp om zo de tweede plaats over te nemen.

Hexis Racing - McLaren MP4-12CHexis Racing - McLaren MP4-12C
Tijdens het spel van de pitstops kwam de kwaliteit van WRT eindelijk wederom bovendrijven. De beide Audi R8 LMS ultra kwamen als eerste en tweede terug de baan op en bepaalden in een onderling duel wie de kop in de wedstrijd kreeg toebedeeld. Hierbij won de #32 het pleit en zou deze koppositie niet meer afstaan. Stippler, achter het stuur van de #33, moest op het einde van de wedstrijd nog Winkelhock in de Mercedes laten passeren, maar kon in extremis nog wel de derde positie vasthouden. Enzo Ide sloot de wedstrijd na 32 ronden af in de achterste gelederen van het veld.

Bartels/Buurman gokten, totaal verkeerd, om over te schakelen op droogweerbanden en finishten voorlaatste op meer dan een ronde van de winnaars. In de stand bij de teams doet All-Inkl.com Münnich Motorsport een goede zaak, aangezien de tweede wagen vijfde finishte, gesandwiched tussen de beide Hexis-wagens en ook de Vita4One BMW van Mayr-Melnhof/Lauda geen al te beste beurt maakte.

Heico Gravity-Charouz Team - Mercedez-Benz SLS AMG GT3Heico Gravity-Charouz Team - Mercedez-Benz SLS AMG GT3
Bij de eerste wedstrijd in het Europees Kampioenschap GT3, welke samen verreden werd met de kwalificatierace van het WK GT1, wonnen kampioenschapsleiders Baumann/Buhk, voor de Rhino’s Leipert Motorsport Lamborghini van Proczyk/Mengesdorf en de AF Corse Ferrari van Perez/Ciro

Foto's: Petr Gabriel/SRO


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in GT1
op zondag 02 september 2012 om 12:56


Andere publicaties op Racingworld.be...