Julia Kuhn op stage bij B.A.R. Honda

door Mark Reijnders

De 18 jarige Duitse Formule 3 pilote Julia Kuhn, woonachtig in het Duitse Herzogenrath, mag vier weken stage lopen bij het B.A.R. Honda Formule 1 team uit Brackley, Engeland. Via een wederzijdse partner van B.A.R. en Julia Kuhn, is deze snelle dame in de gelegenheid gesteld om de komende weken een kijkje te nemen in de keuken van de Formule 1.

In 2004 zal Julia Kuhn haar debuut maken in de Duitse Recaro Formule 3 cup, in 2003 nam zij deel aan de Formule Volkswagen. Naast haar successen in de Formule Volkswagen afgelopen jaar toonde zij ook kennis van zaken op het technische gedeelte van de racerij. In het dagelijks leven volgt Julia een opleiding tot klimaat- en koudetechnicus.

Haar stage bij B.A.R. Honda bestaat uit het meewerken op de verschillende afdelingen, elke afdeling met zijn eigen specialiteit zoals versnellingsbak, assemblage en hydraulica. Binnen deze afdelingen zal zij als stagiaire haar bijdrage leveren. “Ongelofelijk met welke professionaliteit hier gewerkt wordt, niets wordt aan het toeval overgelaten. Alle onderdelen worden meermaals op hun kwaliteit en functioneren getest, de kennis die ik hier leer zal me het komende seizoen zeer zeker van pas komen in de Formule 3” aldus Julia.

Zoals bijna elke Formule 3 piloot heeft ook Julia de Formule 1 als het ultieme doel, via deze stage zijn al de nodige kontakten gelegd met het B.A.R. Honda Formule 1 team. Er zijn vergevorderde plannen om in de loop van het jaar te gaan testen met een van de bolides van het team uit Brackley. Met deze test is zij weer een stapje dichterbij om haar droom te realiseren, de eerste vrouwelijke Duitse Formule 1 coureur te worden.

Bron: press release Kuhn Motorsport


   Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in F3 op donderdag 12 februari 2004 om 23:25


Andere publicaties op Racingworld.be...