Olivier Tielemans rijdt voor MA-CON in 2004!

Gisteren heeft Olivier Tielemans een stoeltje gepast bij MA-CON Motorsport om in 2004 deel te nemen aan het prestigieuze FIA International F3000 kampioenschap. Olivier heeft een accoord bereikt met MA-CON Motorsport en promoveert hiermee vanuit de Formule Renault 2000, waar de Weertenaar al aansprekende resultaten liet zien in het sterk bezette Benelux kampioenschap. In zijn eerste jaar in de Formule Renault werd hij 5e in het algemeen klassement en 4e in de junior klasse.

Nadat hij vorig seizoen het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap voor MP Motorsport heeft gereden is nu voor de 19-jarige Olivier Tielemans een droom werkelijkheid geworden: “Het FIA International F3000 kampioenschap is een uitdagende klasse en een sterke competitie met goede coureurs. Ik zal dit jaar dan ook als een leerjaar beschouwen en belangrijke taken uitvoeren voor het team en mijn Duitse teamgenoot Tony Schmidt, zodat we belangrijke punten kunnen pakken voor het kampioenschap. Mijn ambitie in de autosport is uiteraard het hoogst haalbare zien te realiseren. Dit is dus een enorme kans voor mij en ik zal deze dan ook met beide handen aangrijpen. Ik neem de plaats van Nicolas Kiesa (winnaar Monaco 2003) in en hij is afgelopen seizoen via deze klasse doorgestroomd naar de Formule 1 als teamgenoot van Jos Verstappen!”

De manager van Olivier Tielemans, heeft ervoor gezorgd dat hij de afgelopen maanden in alle stilte aan zijn conditie en mentale voorbereidingen kon werken op het sportcomplex ‘Esporta’ van BMW WilliamsF1 in Oxford. Daar trainde hij veelvuldig samen met Formule 1-coureurs Ralf Schumacher en Juan-Pablo Montoya, onder begeleiding van F1-trainer James Milligan. Nadat de prestaties met betrekking tot zijn reactie- en uithoudings-vermogen in de afgelopen periode sterke progressie boekten wil Accenture, partner van BMW Williams F1, nu Olivier graag hebben voor het juniorenprogramma.

Team MA-CON Motorsport is opgericht eind 2001 door Marian Hamprecht. Nadat de Duitser vanaf de begin jaren 90 zich zeer succesvol heeft beziggehouden met Formule Opel Lotus, Formule Renault en Formule 3, heeft hij voor het jaar 2004 besloten om al zijn aandacht en expertise te gebruiken in het FIA International F3000 kampioenschap.

Hamprecht: “Ik ben erg blij dat wij gebruik kunnen maken van de diensten van Olivier Tielemans, want hij bleek vorig jaar al snel te zijn bij een tweedaagse Formule 3-test op het circuit van Hockenheim. Olivier is zeer jong, intelligent en demonstreerde over voldoende snelheid te beschikken tijdens zijn Formule Renault 2000 seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel weet aan te passen aan de karakteristieken van het FIA International F3000 kampioenschap.” Mede door de inspanningen van Converse, SnörEX en Accenture werd zijn overgang naar dit prestigieuze FIA International F3000 kampioenschap mogelijk gemaakt.

Olivier kan in ieder geval niet langer wachten om zijn eerste kilometers te maken: “Gisteren ben ik in Dortmund geweest om een stoeltje te passen in de fabriek. Volgende week maandag beginnen we aan de driedaagse test op het circuit van Jerez (Spanje) om alvast aan de 560 pk sterke Lola B02/50 F3000 wagen te wennen!”

Bron: press release Olivier Tielemans Racing


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in op vrijdag 13 februari 2004 om 19:42


Andere publicaties op Racingworld.be...