Mooie race Supercar Challenge in voorprogramma 24 Hours of Zolder

Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4
De zon was op de afspraak voor de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge powered by Dunlop op Circuit Zolder. De categorieën Supersport, Sport 1 en Sport 2 genoten van de mooie meeting 24 Hours of Zolder om hun krachten te meten. De zege was er voor het Nederlandse duo Bogaerts-van Soelen in een BMW E46 GTR, voor tweede merkgenoten, met name Stox-De Vries in BMW M3 E90 en Bob Herber in de BMW Z4. Beste Belgen waren de nieuwkomers Rosoux-Damoiseaux in een BMW 1 Reeks Silhouette op de vijfde plaats algemeen, terwijl Jimmy Adriaenssens en David Nye revanche namen voor hun pech op donderdag en tweede werden in de Seat Leon Supercopa, goed ook voor een achtste plek algemeen. Jonas de Kimpe viel met de tweede wagen van het Antwerpse Spork racing Team net buiten de prijzen met een vierde plek bij de Spaanse bolides, terwijl Voet-van den Broeck als vijfde over de meet kwamen. Luc de Cock kende in zijn Lotus pech en reed de race als laatste uit. Marc van Berlo was in zijn Ford Focus Sport primus in de Sport 1, terwijl de zege in Sport 2 ging naar naar de razendsnelle Clio van Rob Nieman.
Pierre-Yves Rosoux: "Dit is een schitterende kennismaking met de Supercar Challenge. Ik vind het echt een mooi kampioenschap, maar we komen met onze wagen nog net te kort om mee voor de top 3 te strijden. Ik denk wel dat we dit avontuur zouden durven verder zetten."

Jimmy Adriaenssens: "Opgeven is niet leuk en dus wilde ik revanche voor de wedstrijd van donderdag. De broers Monster waren weer te sterk, maar onze tweede plek en de achtste algemeen, van op de laatste startplaats doet me plezier. Ik kijk uit naar de finales van het seizoen."

Tekst & foto's: Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op zaterdag 08 september 2012 om 22:05


Andere publicaties op Racingworld.be...