24H Zolder: Het duel ProSpeed Porsche versus Marc VDS BMW duurt voort (6u)

Qvick Motors Racing - Ligier JS49Qvick Motors Racing - Ligier JS49
Nog steeds gaat het duel tussen de ProSpeed Competition Porsche en de Marc VDS Racing BMW om de eerste plaats verder. Zojuist heeft een stop & go de BMW wat teruggeslagen die nu op drie ronden van de leidende Porsche ligt. Audi neemt nog steeds de derde plaats in op 4 ronden van de Porsche. Een verbluffend constant rijdende Ligier van Qvick Motors Racing ligt nog steeds vierde.
W Racing Team - Audi R8 LMSW Racing Team - Audi R8 LMS
De enige overblijvende Radical zorgde voor enige opschudding toen de wagen rondreed over het circuit met een enorme steekvlam achteraan, een gescheurde leiding zorgde voor het vuurtje dat echter vanzelf doofde. Na een korte reparatie kon de wagen alweer verder.  Buiten een lekke band voor de Porsche #71 leek de race de avond rustig in te gaan tot de First Motorsport Porsche onverwachts de pits inkwam met een oververhitte motor. Het euvel kon verholpen worden maar de Porsche is afgezakt naar een dertiende plaats. Ook bij JR Motorsport zijn er problemen, de BMW M3 kampte met een nukkige koppeling en moest de pits opzoeken. Bij WRT verloor men dan weer tijd aan een defecte tankpomp die inmiddels buiten dienst gesteld is. Wanneer de BMW Z4 na een stop geduwd werd alvorens de motor aanstond kreeg de VDS wagen een stop and go toebedeeld.

Belgium Racing - Porsche 997 CupBelgium Racing - Porsche 997 Cup
Na zes uren wedstrijd rijden de drie GT3’s dus nog op kop voor de Qvick Ligier, de Belgium Racing Porsche, de Guess Racing Wolf #111, de Line Racing Wolf #103 en de Speedlover Porsche. De tweede Guess Wolf en de KRK Radical vervolledigen op het moment de top tien.

Foto's: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nationaal op zaterdag 08 september 2012 om 22:19


Andere publicaties op Racingworld.be...