GT Open: Hungaroring: Villois Aston Martin wint 100ste GT Open race

Start Race 2Start Race 2
Het GT Open kampioenschap bestaat al een aantal jaren en was afgelopen zondag aan zijn honderdste wedstrijd toe. De zege in deze speciale race ging voor de derde maal dit seizoen op overtuigende wijze naar de Villois Aston Martin Vantage V12. De Britse GTE bolide van Matteo Malucelli and Alvaro Barba leidde van start tot finish en de Italiaan en de Spanjaard nemen zo de leiding in het kampioenschap terug over. In de slotfase van de 50 minuten durende race kwam de Aabbar Villorba Ferrari met Andrea Montermini nog sterk aandringen bij de leider en op drie ronden van het einde komt het zelfs tot een licht contact, maar zo als dat zo vaak het geval is op de Hongaarse omloop bleek inhalen onmogelijk.
Scuderia Villorba - Ferrari 458 ItaliaScuderia Villorba - Ferrari 458 Italia
De witte Villorba Ferrari moest dus vrede nemen met de tweede plek en strandde op slechts drie tienden van een seconde. Het podium werd vervolledigd door de V8 Racing (het voormalige Selleslagh Racing Team) Corvette van Sijthoff en Moncini, die twee van de titelkandidaten maar net achter zich kon houden. Na de pitstops had Marco Holzer met zijn Manthey Porsche in geen tijd de 5 seconden achterstand op de Corvette dichtgereden, maar onze Noorderbuur Diederich Sijthoff verdedigde goed en behield zijn positie. De Manthey Porsche verging het echter minder goed, in de laatste ronde vond de AF Corse Ferrari van Leo en Bruni aansluiting op het treintje en als bij wonder kon Gianmaria Bruni de Porsche nog verschalken.
 
Schubert Motorsport - BMW Z4Schubert Motorsport - BMW Z4
In GTS ging de overwinning naar de blauw-gele Ombra Racing Ferrari die aan de meet vijf seconden voorsprong had op de Kessel Racing Ferrari van Daniel Zampieri en Michael Dalle Stelle. De derde en laatste podiumplek ging naar de Schubert BMW van de twee spanjaarden Lars Stugemo en Daniel Roos die dit weekend voor het eerst aan de start kwam.

Foto's: GT-Open/Fotospeedy


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op maandag 10 september 2012 om 21:48


Andere publicaties op Racingworld.be...