Vervangt SRO ook laatste niet-Europese manche FIA GT1? (Update)

De laatste dagen circuleert er een hardnekkig gerucht omtrent het WK GT1. SRO Motorsports Group, promotor van het kampioenschap zou ook de laatste meeting van het seizoen 2012 willen vervangen; wederom een aanpassing aan de kalender in een lopend seizoen. Nadat almaar meer duidelijk werd dat het kampioenschap geen toekomst meer had en er steeds minder wagens kwamen opdagen en de contracten met de circuits dus niet meer konden worden nageleefd, werden de twee Chinese weekends en de manches in Korea en Argentinië reeds geannuleerd. Ook de enige overgebleven verre trip, naar India, lijkt nu op het hakblok te worden gelegd.
Wanneer Racingworld.be afgelopen weekend iemand binnen het WRT team, deelnemer aan het WK GT1, aansprak werd ons bevestigd dat het zeer waarschijnlijk is dat het kampioenschap niet naar India zal afreizen begin december. Het alternatief dat momenteel wordt aangereikt, is een race op het circuit van Donington waar er tijdens het weekend van 28 en 29 september zou worden aangesloten bij het raceweekend van het British GT kampioenschap dat ook door SRO wordt georganiseerd. Voorwaarde is wel dat de verandering de zegen krijgt van all betrokken partijen. Moest de kalenderwijziging worden geweigerd, dan krijgt het seizoen 2012 slechts acht meetings...

Update: Inmiddels bevestigde de FIA dat de manche in India inderdaad niet doorgaat, vooralsnog werd er geen plaatsvervangend raceweekend aangeduid.

Foto: Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT1 op dinsdag 11 september 2012 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...