Bij Kronos Events wordt hard gewerkt aan het programma voor 2013

Met de 8 Uur van Mettet voor de BE Trophy afgelopen weekend nam Kronos Events, de promotor van het Belgian Racing Car Championship en de BE Trophy, de draad weer op met de Belgische circuitactiviteiten. Het was immers geleden van de proloograces tijdens de Total 24 Hours van Spa dat de BRCC-formaties nog aan de slag waren.
Zoals ondertussen algemeen geweten nam Kronos Events laattijdig het circuitgebeuren in handen en dat had ondermeer als gevolg dat zij qua uitbouw van een kalender niet veel keuze meer kregen. Eén van de gevolgen hiervan was dus de lange werkloosheid tussen het weekend van de etmaalrace in Spa en de eerstvolgende afspraak van het BRCC, de Belgian Masters op Circuit Zolder, tijdens het weekend van 20 en 21 oktober.
 
Daar en ook tijdens de Zolderse Race Promotion Night (10 november) moet er nog twee keer gestreden worden voor de allereerste BRCC-titels. Na de Total 24 Hours van Spa leidden nog steeds Hans en Frank Thiers het klassement van de Short Races, voor Stéphane Lémeret, Franck Radet, Fred Boyvy en het duo Pascal Courrier-Roberto Nale.
 
In de puntenstand van de Long Races heten Iain Dockerill en Philippe Stéveny de leiders, voor Michaël Albert-Nicolas Leonard, Fred Bouvy-Christian Kelders, Dylan Derdaele, Sarah Bovy, Nicolas Jussy en het duo Pierre Piron-Pierre Yves Rosoux.
 
In de eindpunten is er evenwel ook een Algemene BRCC-kampioen, de genaamde “Belgian Cup Drivers Champion”, waarin rekening wordt gehouden met zowel de behaalde punten in de Short Races als de Long Races. Na vier meetings staat Fred Bouvy daar aan de leiding, tegenover Iain Dockerill-Philippe Stéveny, Franck Radet en, weerom, Pascal Courrier-Roberto Nale.
 
“Dat wij in dit algemeen klassement zo goed scoren, heeft alles te maken met de enorme track time die wij aangeboden krijgen in het BRCC,” zegt Pascal Courrier, die onder de vlag van Astur Car een Seat Copa Leon deelt met Italiaan Roberto Nale. “En gezien wij autosport bedrijven als hobby, is het belangrijk dat wij ons op de piste voldoende kunnen amuseren. Met achtereenvolgens kwalificaties, de Short Races en de Long Race krijgen wij in het BRCC alleszins voldoende de kans om beiden aan de bak te komen. Tijdens de weekends van het BRCC is er geen tijd om zich te… vervelen!”
 
Met een vader die nog actief was in de Zolderse André Pilette Racing School, lag het voor de hand dat Pascal vroeg of laat achter het stuur zou kruipen van een race-bolide.
 
“Ik ben begonnen in karting, en nam het daar nog op tegen een eveneens debuterende Jérôme D’Ambrosio. Maar om te racen moet je centen hebben en dus heb ik mij eerst toegelegd op het uitbouwen van een professionele activiteit. Ik werkte een hele tijd in Italië en ben ondertussen directeur van Coyote Benelux. Het is in het zakenleven dat ik Roberto Nale leerde kennen en gezien wij dezelfde leeftijd hebben en goed overeenkomen, lag het voor de hand dat wij dit jaar in het BRCC gingen samenrijden.”
 
De lange rustpauze van het BRCC betekende evenwel niet dat men bij Kronos Events met de vingers zat te draaien. Wetende dat 2012 voor iedereen een overgangsjaar zou worden, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het BRCC 2013!
 
“Gedurende de voorbije weken hebben wij met zowat met alle betrokken teams en ook zij die nog niet deelnamen, individueel rond de tafel gezeten,” klinken Marc Van Dalen en Jean-Pierre Mondron, de twee sterke mannen achter de formatie uit Naninne. “Het werd een lange ronde doorheen België, van het Noorden naar het Zuiden. Het waren interessante, boeiende gesprekken, waarmee we de vinger aan de pols wilden houden om te weten wat er leeft, wat men verwacht van het BRCC en, ook, wat we beter niet zouden doen. Kalender, formaat van de meetings, reglementen, puntenverdeling, aandacht in de media, tv-coverage, respect voor de twee talen. Enfin, noem het op, en het werd zeker besproken. Op basis van al deze elementen hebben wij met de kleine kern van Kronos  Events verder gebrainstormd. Het is de bedoeling dat we begin oktober een eerste plan met reglement en kalender overmaken aan de teams en de rijders.”
 
 
BRCC - Belgian Cup Drivers (Short & Long Races) : 1. Frédéric Bouvy 291 ; 2. Iain Dockerill-Philippe Stéveny 247 ; 3. Franck Radet 240 ; 4. Pascal Courrier-Roberto Nale 228 ; 5. Hans & Frank Thiers 226 ; 6. Christian Kelders 222 ; 7. Pascal Müller 207 ; 8. Stéphane Lémeret 187 ; 9. Nicolas Jussy, Fréderic Schmitz 184 ; 11. Jean-Christophe Montant 183 ; 12. Didier Grandjean 179 ; 13. Jean-Pierre Lequeux 177 ; 14. Michaël Schmetz, Stéphane Bailly 169 ; 16. Vincent Vandenabeele 167 ; 17. Pierre Piron-Pierre Yves Rosoux 163 ; enz.
 
BRCC – Belgian Long Races Driver: 1. Iain Dockerill-Philippe Stéveny 160; 2. Michaël Albert-Nicolas Leonard 156; 3. Frédéric Bouvy-Christian Kelders 150; 4. Dylan Derdaele, Sarah Bovy, Nicolas Jussy 122; 7. Pierre Piron-Pierre Yves Rosoux 106; 8. Pascal Courrier-Roberto Nale 106; 9. Damien Coens 100 ; 10. Bruno Vermeeren 96 ; 11. Pascal Müller-Chris Mattheus-Didier Grandjean 95 ; 12. Frédéric Schmitz-Stéphane Bailly 90 ; 13. Eric Poitevineau 81 ; 14. Patric Derdaele, Michaël Schmetz 80 ; enz.
 
BRCC – Belgian Short Races Driver: 1. Hans & Frank Thiers 332; 2. Stéphane Lémeret 318; 3. Franck Radet 287; 4. Frédéric Bouvy 283; 5. Pascal Courrier-Roberto Nale 235; 6. John Pilette-Jacques Naniot 232; 7. Pascal Müller 224; 8. Jean-Christophe Montant 220; 9. Vincent Vandenabeele 215; 10. Jean-Pierre Lequeux 205; 11. Frédéric Schmitz 189 ; 12. Pascal Nelissen Grade 187 ; 13. Michaël Schmetz 178 ; 14. Philippe Stéveny-Iain Dockerill 174 ; 15. Didier Grandjean 168; enz.

Kronos Events press


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 13 september 2012 om 14:58


Andere publicaties op Racingworld.be...