6H Sao Paulo: Toyota voor Audi na de vrije trainingen

Toyota Racing - Toyota TS030 HybridToyota Racing - Toyota TS030 Hybrid
Met een tijd van 1:23.272 heeft de Toyota TS030 Hybrid in de tweede vrije training voor de 6 Hours of Soa Paulo de snelste tijd van de dag neergezet. De Japanse wagen bleef daarmee de twee Audi's voor waarbij de ultra momenteel het voortouw heeft genomen. De HPD' waren de snelste privéprototypes, terwijl de ORECA's op kop liggen bij de LMP2's. Bij de GT's ging de snelste tijd naar de Gulf Aston Martin.
Bij de eerste vrije training, die even door een regenvlaag werd verstoord, was het nochtans Audi dat met de e-tron quattro van Fässler/Lotterer/Tréluyer en de ultra van Kristensen/McNish/Di Grassi de twee snelste tijden neerzette. De Toyota van het duo Wurz/Lapierre moest zes tienden toegeven op de snelste Audi. De Strakka HPD klokte de vierde tijd voor de Rebellion Lola van Jani/Prost. Nog in de morgen ging de beste tijd bij de LMP2’s naar de Starworks HPD van Sarrazin/Potolicchio/Dalziel voor de Lotus Lola van Liuzzi-Rossiter-Weeda. In beide GT klasses ging de beste tijd naar een Ferrari van het AF Corse team.

In de namiddag slaagde de Toyota er echter in om vier tienden van een seconde sneller te rijden dan de Audi’s, waar nog steeds de ultra het haalde van de e-tron quattro. Beide HPD’s toonden zich sneller dan beide Rebellion Lola’s, waarbij nu de wagen van JRM in 1:24.265 de kop pakte van de privé LMP1’s. Het was Signatech boven bij de tweede sessie, het Franse team plaatste zijn twee wagens bovenaan de tabellen voor de Starworks Motorsports HPD. De Gulf Aston Martin, waar Turner en Mücke het moeten doen zonder Fernandez die besloot zijn carrière te oriënteren naar de Amerikaanse kampioenschappen, bleek de snelst GTE  en bleef daarmee voor de Felbermayer Porsche van Lieb/Lietz en de Larbre Corvette van Bornhauser/Canal/Rees.

Foto: Toyota Motorsport GmbH


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WEC op vrijdag 14 september 2012 om 07:45


Andere publicaties op Racingworld.be...