Nürburgring: Jeroen Bleekemolen debuteert in FIA GT1

Onze Noorderbuur Jeroen Bleekemolen debuteert volgende week in het FIA GT1 wereldkampioenschap, hij zal er namelijk uitkomen voor Reiter Engineering naast de Fransman Mike Parisy. Hetzelfde duo komt datzelfde weekend op de Nürburgring ook uit in de BES race, maar dan aan het stuur van een Black Falcon Mercedes SLS.
Podium na de championship race in ZolderPodium na de championship race in Zolder
Bij de laatste race voor het FIA GT1 kampioenschap op het circuit van Moskou gaf Reiter Engineering forfait waardoor er maar 11 wagens aan de start stonden. Reiter zette wel een Gallardo GT3 in bij het Europese GT3 kampioenschap dat voor het eerst samen reed met de GT1. Ook bij de volgende manche op de Nürburgring zullen beide kampioenschappen hun race tezamen rijden.  Zeker is dat Reiter Engineering het GT1 peloton terug zal vervoegen en dat met een volledig nieuw rijdersduo. Jeroen Bleekemolen, die zijn debuut in het FIA GT1 kampioenschap zal maken, wordt er gekoppeld aan de Fransman Mike Parisy. Deze laatste kwam in beeld toen hij op het circuit van Zolder de tweede race van het GT1 kampioenschap won met de Exim Bank Team China Porsche. Dit laatste team trok zich ondertussen terug uit het kampioenschap waardoor het Parisy vrij stond om een ander stuur te zoeken.

Foto's: Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op vrijdag 14 september 2012 om 08:00