VIR: Nieuwe overwinning voor Muscle Milk Pickett Racing - GT titel voor Corvette

Muscle Milk Pickett Racing - HPD ARX-03aMuscle Milk Pickett Racing - HPD ARX-03a
De Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX-03a reed op de Virginia International Raceway naar een probleemloze overwinning. De bolide van Graf/Luhr ging de Dyson Racing Lola Mazda vooraf, die strandde op drie ronden van de overwinnaar. Level 5 Motorsports won de LMP2 klasse en Bouchut/Tucker eindigden bovendien op het podium. Corvette haalde het opnieuw in de GTE klasse dankzij Gavin en Milner.
Lucas Luhr en Klaus Graf hadden dus geen enkel probleem om de overwinning binnen te halen met hun HPD LMP1 en domineerden de wedstrijd op de Virginia Raceway volledig. Dyson Racing kon op geen enkel moment een vuist maken en Guy Smith, Chris Dyson en Johnny Mowlem eindigden tweede op drie ronden van de winnaars en dat ondanks dat hun wagen voor het eerst was uitgerust met een KERS systeem ontwikkeld bij Flybird. De tweede Lola van het Dyson Racing, die niet beschikte over het KERS systeem, moest opgeven met een oververhitte motor.

Chevrolet Corvette C6-ZR1Chevrolet Corvette C6-ZR1
In de LMP2 klasse was de strijd tussen de Level 5 HPD en de Conquest Morgan heel wat spannender. Ondanks alle inspanningen kwam de Morgan van Plowman en Heinemeier bij de meet 28 seconden te kort en kon de Level 5 wagen van Bouchut en Tucker opnieuw met de overwinning gaan lopen, een overwinning die bovendien gepaard ging met een derde plaats algemeen.  De LMPC Oreca’s deden het weer voortreffelijk een palmden de plaatsen vijf tot en met zeven in. Op de achtste plaats vinden we met de Corvette van Oliver Gavin en Tommy Milner de eerste GTE wagen, het duo haalt daarmee met nog één race te gaan de GT-titel binnen. De ESM Ferrari van Sharp/van Overbeek reed even aan de leiding, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de derde plaats na de Flying Lizard Motorsports Porsche van Bergmeister/Long. De vierde plaats ging naar de BMW van Müller/Auberlen. In de GTC klasse ging na een hevige strijd de overwinning naar de Alex Job Racing Porsche Cup van Keen/MacNeil, Michael Bleekemolen werd tweede in de klasse.

Uitslag ALMS Virginia International Raceway 2012

1. Luhr/Graf (HPD ARX-03a LMP1)
2. Dyson/Smith/Mowlen (Lola B12/60 LMP1)
3. Tucker/Bouchut (HPD ARX-03b LMP2)
4. Plowman/Heinemeier (Morgan-Nissan LMP2)
5. Bennett/Braun (Oreca FLM09 LMPC)
6. Junco/Franchitti (Oreca FLM09 LMPC)
7. Popw/Kimber-Smith (Oreca FLM09 LMPC)
8. Gavin/Milner (Corvette C6 ZR1 GTE)
9. Bergmeister/Long (Porsche 911 GT3 RSR GTE)
10. Sharp/van Overbeek (Ferrari F458 Italia GTE)

Foto's: ALMS


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ALMS op zondag 16 september 2012 om 21:12


Andere publicaties op Racingworld.be...