Kubica crasht opnieuw met rallywagen

Verleden week kon u al lezen dat Robert Kubica zijn raceactiviteiten hervat had na anderhalf jaar revalidatie van de zware crash die hij verleden jaar meemaakte bij een Rally in Italië. Na een testsessie bij Ford wou de Pool zien of hij fit genoeg was voor een herstart van zijn racecarrière en nam deel aan een lokale rally in Italië, de Ronde Gomitolo di Lana. Met één arm nog in het verband won de Pool de race aan het stuur van een WRC Subaru uit de ateliers van First. Dit weekend, een week later dus, wou hij opnieuw aan de start komen van een Italiaanse rally echter liep het ditmaal fout.
Kubica zou starten in de San Martino di Castrozza Rally, opnieuw achter het stuur van een First Subaru WRC. De pool verloor echter de controle over zijn wagen tijdens een voorafgaande testsessie op het parcours en belandde tussen de bomen op een lager gedeelte naast de weg. Kubica bleef ongedeerd, maar de Subaru was zo zwaar beschadigd dat een forfait voor de wedstrijd onvermijdelijk was.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 17 september 2012 om 08:31