Nürburgring: Voorbeschouwing Bert Longin

Bert Longin treedt dit weekend in actie op de Nürburgring, voor de voorlaatste manche van de Blancpain Endurance Series. De BMW-rijder wil zijn Marc VDS Racing Team helpen een stap richting teamstitel te zetten.
De Blancpain Endurance Series zitten in de laatste rechte lijn. Na de race op de Nürburgring volgt half oktober nog de seizoensafsluiter op het circuit van Navarra. Om maar te zeggen dat het kampioenschap zo langzamerhand in een beslissende plooi begint te vallen.

“We gaan er bij Marc VDS dit weekend alles aan doen om al een serieuze optie op de titel te pakken”, legt Bert Longin uit. “Bij de teams staan we nog altijd aan de leiding, zij het nipt. Een goede prestatie van beide wagens zou ons een stuk vooruit helpen. Beide BMW’s hebben het potentieel om goed te presteren, maar bij ons is dat er dit seizoen niet altijd uitgekomen. Het is de bedoeling een foutloos en probleemloos weekend af te werken en dan rijden we bijna automatisch voorin, vermoed ik. Een podiumplaats zou me ontzettend veel deugd doen.”
Longin beseft terdege dat de inzet dit weekend hoog is voor het Marc VDS Racing Team. De rijders van de andere wagen van de renstal staan immers ook aan de leiding in de rijdersrangschikking.

“Als we Bas, Maxime en Markus kunnen helpen, zullen we dat uiteraard niet laten”, stelt Longin, die zelf zoals steeds de auto deelt met Henri Moser en Mike Hezemans. “Daarom is het ook zo belangrijk dat we voorin kunnen meedraaien. Dat is de enige manier om de concurrenten voor de rijderstitel punten te ontfutselen.”

De Nürburgring boezemt Longin vertrouwen in. “Ja, dat baantje ligt me wel”, lacht hij breed. “Een paar maand geleden reed ik er trouwens nog in de Supercar Challenge. Bovendien wordt er voor dit weekend koud, maar droog weer voorspeld. Net zoals ik het graag heb.”

Bert Longin press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 19 september 2012 om 18:50


Andere publicaties op Racingworld.be...