Singapore: Vettel tweemaal de snelste tijdens de vrije trainingen

Sebastian Vettel toonde zich tweemaal de snelste tijdens de twee vrije trainingen die vandaag verreden werden in aanloop naar de GP van Singapore. De Duitser was sneller dan Button, Alonso en Webber. Hamilton was in de vooravond nog tweede snelste maar maakte in de tweede sessie een foutje tijdens zijn snelste ronde en strandde op de vijfde plaats.
Een onweer zette het circuit in de namiddag blank maar op het moment dat de Formule 1 bolides bezit namen van de baan begon deze al langzaam op te drogen. Al snel kwamen de zachte slicks boven en de tijden gingen dan ook snel naar beneden. Vettel en Hamilton waren duidelijk de snelste op de baan en werden op bijna een seconde gevolgd door Button en Alonso. In de namiddag was Vettel opnieuw de sterkste en reed een ronde in 1:48.340 op de super zachte banden. Jenson Button was de tweede snelste op iets meer dan drie tienden van een seconde terwijl Fernando Alonso vijf tienden moest prijs geven op de regerende wereldkampioen. Daarna vinden we Webber en Hamilton, maar deze laatste ging even breed in zijn snelste ronde en verloor zo tijd. Ook de Beide Force India’s konden goed mee en di Resta en Hülkenberg zetten dan ook de zesde en zevende tijd neer. Rosberg, Massa en Grosjean maakten de top tien vol.

Schumacher en Raïkkönen eindigden juist buiten de top 10. Beide Sauber piloten gingen in de fout en Perez en Kobayashi eindigden met de vijftiende en zestiende tijd. Een opvallende prestatie was er ook voor Timo Glock die sneller was dan beide Caterham’s en ook Pic toonde zich sneller dan Petrov.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 21 september 2012 om 21:03


Andere publicaties op Racingworld.be...