Stéphane Ratel licht 2013 verder toe

Stéphane Ratel Stéphane Ratel
Ter gelegenheid van het Blancpain en GT1 weekend op de Nürburgring riep Stéphane Ratel de pers samen om een stand van zaken te geven betreffende zijn verschillende kampioenschappen en projecten. Racingworld.be schoof mee aan tafel en noteerde het volgende.


 • Tijdens de laatste BES race van het seizoen te Navarra zullen de RJN Nissan, de Emil Frey Jaguar het veld terug vervoegen en bovendien zal ook Hexis Racing met één McLaren eens komen proeven van het kampioenschap met het oog op volgend jaar.
   
 • Zo goed als alle huidige GT1 teams hebben aangegeven volgend jaar het ‘nieuwe’ sprint kampioenschap te willen betwisten, volgens Ratel heeft niemand nog expliciet neen gezegd tegen het project. De Fransman hoopt zo’n 24 à 28 wagens aan de start te krijgen. Enkele huidige BES teams hebben al interesse getoond om deel te nemen.
   
 • Het sprint project blijft overigens zo goed als ongewijzigd en er zal dan ook voorzien worden in een ‘pro cup’ voor ‘gold’ en ‘platinum’ rijders, en een ‘silver cup’ bedoeld voor jonge talenten en niet zozeer voor gentlemen piloten. Ratel ziet liever niet veel van dezelfde wagens aan de start verschijnen en houdt het bij maximum drie teams (met in het beste geval 2 wagens) die met dezelfde GT3-bolide kunnen uitkomen.
   
 • Een van de aandachtspunten die nogmaals bevestigd werden is het feit dat bepaalde (aan Ratel trouwe) teams aandeelhouders van het nieuwe kampioenschap kunnen worden. Ratel werkt nauw samen met de teams en wil hen bij de beslissingsprocedure steeds zoveel mogelijk betrekken.
   
 • De kalenders voor volgend seizoen liggen verrassend genoeg zo goed als vast. Ratel hoopt echter de Spaanse sprint manche nog te vervangen door een race in Duitsland aangezien meerdere teams en constructeurs van Duitse afkomst zijn en graag een thuisrace op de kalender hebben.
   
 • Ook in 2013 doen de Blancpain Endurance Series de Nürburgring aan, er is echter al besloten de race over 1000km te laten gaan. De datum lijkt echter nog niet zeker, voorlopig zou het huidige weekend behouden blijven, maar er wordt gekeken of er eventueel niet kan gewisseld worden met Paul Ricard. De kans op optimale weersomstandigheden is begin juli immers groter in de Eifelstreek en bovendien zien de teams deze race als een goede voorbereiding op de etmaalrace te Spa. Voorlopig zal de race zich blijven afspelen op het Grand Prix circuit, maar Ratel sluit een race op de Nordschleife in de toekomst niet uit.
   
 • Ratel gaf nogmaals aan dat hij voor de 24 uren van Spa graag meer inbreng van de constructeurs ziet. Indien BMW of Mercedes bijvoorbeeld  het budget van een DTM test spenderen aan deze wedstrijd dan ligt de zege volgens de Fransman binnen handbereik.

Foto: Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zondag 23 september 2012 om 11:16


Andere publicaties op Racingworld.be...