Nürburgring: Zege voor AF Corse in kampioenschapsrace - All Inkl nieuwe puntenleider

AF Corse - Ferrari 458 italiaAF Corse - Ferrari 458 italia
Toni Vilander en Filip Salaquarda hebben de kampioenschapsrace op de Nürburgring op hun naam geschreven. Terwijl de strijd voor het titel volop doorwoedde reed de AF Corse Ferrari zonder op te vallen naar de zege, tweede werd de All Inkl Mercedes #38 van Basseng en Winkelhock die daarmee ook de leiding in het kampioenschap overnemen met nog één raceweekend te gaan. Het podium werd vervolledigd door de winnaar van gisteren, de Reiter Lamborghini #25 van Peter Kox en Stefan Rosina.
Start GT1 raceStart GT1 race
De start werd ontsierd door een treffen tussen de WRT Audi #33, de McLaren #2 en de All Inkl Mercedes #37, deze laatste maakte een zeer bruusk manoeuvre waarbij Audi #33 geraakt werd, die op zijn beurt de Hexis McLaren #2 terminaal uitschakelde. Na als tweede te zijn gestart verloor Laurens Vanthoor meteen terrein en na één ronde kwam de Limburger als vierde door. Niet veel later verdwenen zijn zegekansen helemaal wanneer hij met een leegloper vroegtijdig een bezoek bracht aan de pitlane. Peter Kox zette vooraan zijn pole om in de leiding maar voelde echter de hete adem van Toni Vilander in zijn nek.
 
Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo LP 560-4Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo LP 560-4
Bij de stops verloor men bij Lamborghini echter tijd toen de wagen maar moeilijk startte, Stefan Rosina zag zo de Ferrari als leider het pitwindow uitkomen. De Italiaanse GT in handen van Filip Salaquarda zou vervolgens niet meer bedreigd worden en de overwinning binnenhalen. De zege is echter nog niet zeker daar er nog een onderzoek loopt tegen de Ferrari #3. De Lamborghini kon na de slechte pitstop nog terugvechten tot P3, maar raakte na veel aandringen niet meer voorbij de All Inkl Mercedes van Marcus Winkelhock.
 
All-Inkl.com Münnich Motorsport - Mercedes-Benz SLS AMG GT3 	All-Inkl.com Münnich Motorsport - Mercedes-Benz SLS AMG GT3
Basseng en Winkelhock werden dus tweede met hun Mercedes SLS AMG GT3 en nemen daarmee de leiding in het kampioenschap over met 1 luttel punt. “Ik begrijp het eigenlijk niet goed, onze wagen is altijd te traag en toch eindigen we op de een of andere manier toch steeds op het podium,” aldus een tevreden Basseng. Hun voornaamste titelrivalen – Michael Bartels en Yelmer Buurman – werden vierde. De derde titelpretendent, de Hexis McLaren #1 van Makowiecki en Dusseldorp, kende wederom een rotdag daar de #1 opgaf.

Uitslag:

 1.  Vilander/Salaquarda (AF Corse Ferrari )  1u01m51,376s
 2.  Basseng/Winkelhock (All Inkl Munnich Mercedes)
 3.  Kox/Rosina (Reiter Lamborghini)
 4.  Buurman/Bartels (Vita4One BMW)
 5.  Lauda/Mayr-Melnhof (Vita4One BMW)
 6.  Vanthoor/Ortelli (WRT Audi)
 7.  Ide/Castellacci (AF Corse Ferrari)

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT1 op zondag 23 september 2012 om 13:49


Andere publicaties op Racingworld.be...