Sonoma: Muller wint eerste race voor Huff

Chevrolet Cruze 1.6TChevrolet Cruze 1.6T
Yvan Muller wist de eerste race op de Sonoma Raceway te winnen voor zijn ploegmaat bij Chevrolet Rob Huff. Menu, die van op de pole startte, moest opgeven met problemen aan de stuurinrichting van zijn Cruze. Vanwege de opgave, lag de weg vrij voor Norbert Michelisz om in zijn BMW de derde plaats te grijpen en tevens als eerste Independent af te kloppen. Tom Coronel kwam uiteindelijk als achtste over de meet.
De als tweede gestarte Tarquini kwam goed weg en leek zich een weg te banen voorbij Menu naar de kop van de wedstrijd. De Zwitser verdedigde zijn positie echter heftig en Tarquini schoof in de tweede bocht van de baan en zakte terug naar plaats vijf waardoor de drie officiële Chevrolet’s aan de leiding kwamen te liggen. Verscheidene andere wagens, waaronder de Ford van Chilton, de BMW van Cerqui en de SEAT’s van O’Young en Monje kwamen in dezelfde bocht in problemen maar alleen de BMW van Cerqui moest de strijd staken.

In de vierde ronde verloor Menu terrein en liet Muller en Huff voorbij om wat later op te geven in de pits met stuurproblemen. Zo kwam Michelisz op plaats drie terecht en Tarquini op plaats vier en dit zou zo blijven tot aan de finish van de race. MacDowall in de Bamboo Chevrolet probeerde Tarquini nog het leven moeilijk te maken maar stelde uiteindelijk zijn vijfde plaats veilig nadat hij op zijn beurt werd opgejaagd door de Sunred van Monteiro. Engstler finishte als zevende terwijl Coronel na een mooie inhaalrace nog opklom van de twintigste startplaats naar plaats acht.

Uitslag race 1 FIA WTCC Sonoma 2012

01. Yvan Muller (Chevrolet)
02. Rob Huff (Chevrolet)
03. Norbert Michelisz (BMW)
04. Gabriele Tarquini (SEAT)
05. Alex MacDowall (Chevrolet)
06. Tiago Monteiro (Sunred)
07. Franz Engstler (BMW)
08. Tom Coronel (BMW)
09. Stefano, D’Aste (BMW)
10. Tom Boardman (SEAT)

Foto: Chevrolet


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op maandag 24 september 2012 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...