Sonoma: Huff komt na overwinning mee aan de leiding van het kampioenschap

Rob Huff - Chevrolet Cruze 1.6TRob Huff - Chevrolet Cruze 1.6T
Rob Huff behaalde de overwinning in de tweede race op de Sonoma Raceway en komt zo aan de leiding van het kampioenschap met evenveel punten als Yvan Muller. Huff's Franse teamgenoot, die de eerste race in Sonoma nog won, scoorde geen punten nadat hij een drive through kreeg aangesmeerd wegens onsportief rijgedrag. De overige plaatsen op het podium waren voor Michelisz en Tarquini, Alain menu eindigde juist naast het podium op de vierde plaats. Michelisz eindigt hierdoor dit weekend tweemaal als eerste bij de Independents.
Met D’Aste en Bennani stonden er twee BMW’s op de eerste rij en na de start kregen we wel drie wagens van het Beierse merk op kop, nadat Engstler de derde plek pakte. Bennani tikte echter D’Aste aan, die alzo zijn kansen op een mooie eindplaats in rook zag opgaan.  De Chevrolet’s van Muller en Huff reden toen al rond in derde en vierde stelling. In ronde vier beging Bennani een fout en spint waardoor hij de leiding verloor aan Engstler. Deze laatste kreeg echter een tik van de Chevrolet van Muller waardoor ook hij spinde. Op dat moment kwam de safety-car op de baan om de baancommissarissen toe te laten enkele gestrande wagens van de baan te verwijderen.
 
Nadat de race terug vrijgegeven werd, bleven de posities gehandhaafd tot dat de racedirectie besloot om Muller een drive through te geven voor zijn onbesuisde actie tegenover Engstler. Zo kreeg Huff de leiding in handen met Michelisz en Tarquini in zijn zog. De posities zouden niet meer wijzigen en in die volgorde komen de eerste drie wagens ook over de streep. Menu viel net naast het podium, terwijl Coronel na alweer een mooie inhaalrace de vijfde plaats pakte.  Muller en Huff tellen nu evenveel punten in het kampioenschap.

Het volgende treffen op de kalender vindt plaats in Japan; over exact één maand zal de WTCC karavaan haar tenten opzetten nabij de omloop te Suzuka voor de op twee na laatste meeting van het seizoen 2012.

Uitslag race 2 FIA WTCC Sonoma 2012

01. Rob Huff (Chevrolet)
02. Norbert Michelisz (BMW)
03. Gabriele Tarquini (SEAT)
04. Alain Menu (Chevrolet)
05. Tom Coronel (BMW)
06. Tiago Monteiro (Sunred)
07. Allister MacDowall (Chevrolet)
08. Tom Boardman (SEAT)
09. Stefano D’Aste (BMW)
10. Franz Engstler (BMW)

Foto: Chevrolet


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op maandag 24 september 2012 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...