Kalender 2013 bekend gemaakt - twee clashes met BES

FIA WECFIA WEC
In het kader van de WEC manche in Bahrein werd vandaag reeds de kalender voor 2013 aan het publiek voorgesteld. Net als dit jaar staan er 8 wedstrijden op het programma en valt - op de datumwijzigingen na - enkel de verwachte afwezigheid van de 12 uren van Sebring op. De nog in aanbouw zijnde omloop in Austin (Texas, VS) neemt de plaats in van de Amerikaanse klassieker die nu terug het exclusieve speelterrein wordt van de American Le Mans Series en het toekomstige nieuwe Amerikaanse eengemaakte sportscarskampioenschap.
Een ander opmerkelijk feit is dat de ELMS in 2013 tijdens dezelfde Europese weekends (afzonderlijk) in actie zullen komen (op Le Mans na); namelijk Silverstone (14 april) en Spa (4 mei). Een van de voornaamste aandachtspunten bij het opstellen van deze kalender was volgens Gerard Neveu (CEO FIA WEC) het drukken van de logistieke kosten; “Deze kalender stelt ons in staat om de wagens zoveel als mogelijk per boot te transporteren in plaats van met het vliegtuig. We hopen zo meer teams en rijders aan te kunnen trekken.” Om dat mogelijk te kunnen maken volgen de races elkaar minder snel op in de tweede seizoenshelft.
 
De ACO en FIA mogen dan wel al vroeg met hun kalender op de proppen komen, ook SRO zat de afgelopen maanden niet stil en heeft de BES kalender voor volgend seizoen zo goed als rond. Zoals het er nu naar uitziet komen beide endurance kampioenschappen tweemaal in actie tijdens hetzelfde weekend:

  • 14 april: 6 Hours of Silverstone (FIA WEC) & Monza (BES)
  • 22 september: 6 Hours of Austin (FIA WEC) & 1000km Nürburgring (BES)
     
Herinneren we er u nog aan dat Ratel’s kalender minutieus gepland was rekeninghoudend met het zijn sprint kampioenschap en de nationale GT-kampioenschappen en dat er in juni heel wat onvrede was in Silverstone dat er tijdens hetzelfde weekend de testdag voor de 24 uren van Le Mans plaatsvond.
 
WEC kalender 2013:
14 april - 6 Hours of Silverstone (GB)
04 mei - WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps (BE)
22 juni - 24 Heures du Mans (FR)
24 augustus - 6 Hours of Sao Paulo (BRA)
22 september - 6 Hours of Austin (VS)
20 oktober - 6 Hours of Fuji (JP)
10 November - 6 Hours of Shanghai (CHN)
30 november - 6 Hours of Bahrain (BAH)

Foto: FIA WEC


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in WEC op vrijdag 28 september 2012 om 15:00


Andere publicaties op Racingworld.be...