Hamilton vervangt Schumacher bij Mercedes - Perez naar McLaren

Het was het nieuws van de dag, Lewis Hamilton verhuist volgend jaar van McLaren naar het Mercedes AMG F1 team. Even eerder had McLaren al aangekondigd dat het Sergio Perez had aangetrokken als tweede rijder naast Jenson Button. Veel minder aandacht werd er besteed aan het lot van Michael Schumacher, die na drie moeilijke jaren bij Mercedes nu aan de kant geschoven wordt. Gaat de Duitser nu definitief op pensioen, krijgt hij een manager job bij Mercedes of kiest hij toch voor het verder zetten van F1 loopbaan?
Na het aankondigen van Hamilton als nieuwe rijder bij Mercedes AMG werd er verwacht dat ook de aanstelling van Schumacher als teamverantwoordelijke of een dergelijke functie snel wereldkundig zou worden gemaakt. Het bleef echter stil rond de veelvoudige wereldkampioen, daarentegen werd aangekondigd dat Niki Lauda een post aangeboden kreeg bij de leiding van het team. Ook Schumacher zelf was weinig van zeg en hield het op een bedanking voor de mooie drie verlopen jaren en wenste zijn opvolger geluk. Schumacher kreeg wel lof toegezwaaid van Ross Brawn die de inzet van de Duitser prees en zijn tomeloze energie onderstreepte ondanks dat de resultaten niet volgden. Dat laatste is waarschijnlijk het grote struikelblok, de Mercedes directie verwachtte veel meer van de Duitse kampioen en is dringend op zoek naar overwinningen om de grote investering te kunnen blijven rechtvaardigen bij de achterban.

Lewis Hamilton tekende een contract voor drie jaar met vooral het oog op 2014 wanneer het nieuwe motorreglement in voegen treed. Als motorbouwer zal Mercedes zeker de prioriteit geven aan zijn eigen team boven de klantenteams en zo zou Mercedes AMG F1 mogelijk over een niet te versmaden voordeel beschikken door als eerste over de nieuwe ontwikkelingen te beschikken. De komst van Perez bij McLaren mag dan toch als een kleine verrassing gelden daar de naam van de Mexicaan al gans de zomer genoemd werd als opvolger van Massa bij Ferrari. McLaren gaf wel toe dat ze zeer ver gegaan zijn in hun pogingen om Hamilton te behouden maar dat Hamilton en zijn management uiteindelijk kozen voor de verandering.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 28 september 2012 om 23:14


Andere publicaties op Racingworld.be...