ADAC GT Masters: Hockenheim: Race 1: Schwager/Hürtgen winnen - Drama voor titelpretendenten

Schubert Motorsport - BMW Z4 GT3Schubert Motorsport - BMW Z4 GT3
Dominik Schwager en Claudia Hürtgen hebben de voorlaatste race van het ADAC GT Masters seizoen 2012 gewonnen. Zowat alle rijders die nog kans maakten op de titel kregen in de eerste race van het weekend af te rekenen met pech. Hierdoor wordt de beslissing omtrent het eremetaal uitgesteld tot morgen, voor de allerlaatste wedstrijd uit 2012. Schwager/Hürtgen deerde alle problemen echter weinig; het duo reed, profiterend van de problemen van de concurrentie, probleemloos naar hun eerste zege van het seizoen.
Team Geyer&Weinig EDV-Unternehmensberatung - Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3 RTeam Geyer&Weinig EDV-Unternehmensberatung - Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Drama reeds in de openingsronde van de eerste race ADAC GT Masters op de Hockenheimring dit weekend. Bij de start behield Christian Engelhart zijn pole, terwijl Diego Alessi onmiddellijk de handdoek moest werpen met een defecte ophanging, het resultaat van een aanrijding met twee Mercedessen. Farchbacher en Hürtgen konden aanklampen, maar deze eerste moest na enkele ronden zijn Porsche parkeren met een geblokkeerde versnellingsbak. Sebastian Asch schoof door naar de provisoire laatste podiumplek en leek op weg een goede zaak te gaan doen in het kampioenschap. Claudia Hürtgen bleef echter op vinkenslag, maar ging nooit voorbij leider Engelhart.

Alpina - BMW Alpina B6 GT3Alpina - BMW Alpina B6 GT3
Bij de pitstops ging het meteen goed fout voor de Alpina B6 van Dino Lunardi en onze landgenoot Maxime Martin. Een enorm trage pitstop vanwege een startprobleem zorgde ervoor dat Martin in de pits meer dan 20 seconden aan de broek kreeg, pas zeer laat terug de box kon verlaten en ver terugviel in het klassement. De titelambities van de snelle Waal kregen meteen een ferme deuk, maar de tweede wedstrijdhelft bleek nog heel wat meer verrassingen in petto te hebben...

kfzteile24 MS Racing Team - Mercedes Benz SLS AMG GT3kfzteile24 MS Racing Team - Mercedes Benz SLS AMG GT3
Sean Edwards behield in de Porsche de leiding na de stops, maar de Brit kreeg een lekke band. Al zijn talent aansprekend bereikte Edwards de box, waarna hij het veld opnieuw vervoegde. De kansen op de zege waren op dat ogenblik echter al verkeken; Schwager bedankte en nam de leiding over. Eenzelfde scenario deed zich voor op de Mercedes van Asch/Götz; Maximilian Götz moest echter ontgoocheld de handdoek werpen en ook zijn titelambities leken bijgesteld te moeten worden. Echter, geen van de zeven rijders die nog aanspraak maken op de titel konden na hun catastrofale races nog aanspraak maken op punten en zodoende afstand nemen in het kampioenschap. Hierdoor blijft alles nog te spelen morgen, in de laatste wedstrijd. Vermelden we tot slot nog dat Nico Verdonck niet aan de start kwam, nadat teamgenoot Jesse Krohn gisteren tijdens de kwalificaties de Ford te zwaar beschadigde.

Uitslag race 1 ADAC GT Masters Hockenheim 2012

01. Schwager/Hürtgen (BMW) 35 ronden
02. Renauer/Armindo (Porsche) +15.092
03. Stoll/Dobtisch (Mercedes) +19.517
04. Proczyk/Baumann(Mercedes) +22.453
05. Arnold/Margaritis(Mercedes) +23.393
06. Ragginger/Dolenc (Porsche) +23.443
07. den Boer/Knap (BMW) +27.619
08. Wirth/Frentzen (Corvette) +31.985
09. Mies/Sandström (Audi) +43.990
10. Barth/Eng (McLaren) +50.776

Foto's: ADAC GT Masters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in GT3
op zaterdag 29 september 2012 om 13:43


Andere publicaties op Racingworld.be...