Bahrein: Toyota aan de leiding na twee uur wedstrijd

Ondanks dat Audi bij de kwalificatie de indruk gaf zijn achterstand in snelheid op de Toyota weg gewerkt te hebben was het de Japanse bolide die al snel na de start de leiding nam. Na een uur race nam Lapierre over van Wurz en hield de Toyota aan de kop voor de Audi #1 met Lotterer aan het stuur. De tweede Audi van Kristensen/McNish stond op dat moment in de box waar de mecaniciens zowel de frontpartij als de motorkap vervingen. McNish zakte terug naar plaats vijf maar na twee uur racen is de Audi al terug opgerukt naar de derde plaats zij het op een ronde van de twee leiders. Nicolas Prost volgt met de Rebellion Lola op de vierde plaats.
Nadat de Morgan #24 er bij het begin van de wedstrijd als snelste van door ging zijn het na 2 uur wedstrijd de ORECA’s die de toon aangeven in de LMP2 klasse. Het Pecom exemplaar leidt voor de Signatech #26, terwijl de Starworks HPD derde staat. De Morgan van onze landgenoot Baguette heeft de strijd al moeten staken nadat Kraihamer rechtdoor ging op het einde van de rechte lijn nadat de ophanging brak.

Bij de GT’s vinden we nu de AF Corse Ferrari van Fisichella op kop nadat het bij het begin van de wedstrijd de Aston Martin was die domineerde.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WEC op zaterdag 29 september 2012 om 17:53


Andere publicaties op Racingworld.be...