Brits GT: Donington: United Autosports McLaren wint de race - Caine/Perfetti kampioen

United Autosports - McLaren MP4-12CUnited Autosports - McLaren MP4-12C
Op het circuit van Donington werd het Britse GT seizoen afgesloten met een 2 uur race. Winnaars werden Zak Brown en Alvaro Parente op een McLaren MP4-12C van United Autosports. De titel ging naar het duo Michael Caine en Danielle Perfetti, ondanks dat die met hun Motorbase Porsche geen enkele overwinning wisten te behalen.
United Autosports baas Zak Brawn bracht al snel na de start zijn McLaren langs de Lamborghini van Nico Pronk en nam de leiding van de 2 uur lange wedstrijd. De enige deelnemers die het tempo van de leider konden volgen waren Ashburn in de Trackspeed Porsche en Howard in the Beechdean Aston Martin. Het duurde daarna niet lang of de Aston Martin stootte door naar de leiding. De Engelse bolide zou later echter problemen met de ophanging kennen en het team haalde uit veiligheidsoverwegingen de wagen uit de race. Na de pitstops kwam de RJN Nissan, die laat pitte, even aan de leiding, maar ook die wagen kende ophangingproblemen en moest de leiding overlaten aan de Preci-Spark Mercedes. Deze laatste werd gevolg door de Porsche van Caine en beide United McLaren’s van Bell en Parente. Het veld werd terug bijeen gebracht wegens een safety car periode nodig om een gestrande Corvette te ontzetten.

Alvaro Parente was duidelijk de snelste rijder op de piste ging na de herstart één voor één voorbij  aan zijn tegenstanders om de kop te pakken en die ook te behouden tot het einde van de race. De titel leek te wenken voor de Mtech Ferrari, maar bij een wild inhaalmanoeuvre van de Ecurie Ecosse BMW raakte deze laatste de Ferrari meteen spin als gevolg en weg was de titel. Ook de Schotse BMW kon geen aanspraak meer maken op de titel, want de wagen kreeg een stop and go penalty aangesmeerd. Parente won voor een van ver teruggekomen Lamborghini van Kox/Pronk die op het allerlaatste van de race het Amerikaanse team de dubbel ontzegde door nog voorbij Matt Bell te gaan. Caine en Perfetti hadden voldoende aan de vierde plaats om de titel bij de rijders binnen te halen.

Uitslag British GT Donington

1. Zak Brown/Alvaro Parent (United Autosports McLaren MP4-12C)
2. Nico Pronk/Peter Kox (Reiter Engineering Lamborghini LP560-4)
3. Charles Bateman/Matt Bell (United Autosports McLaren MP4-12C)
4. Danielle Perfetti/Michael Caine (Motorbase Performance Porsche 997 GT3 R)
5. David Ashburn/Phil Keen (Trackspeed Porsche 997 GT3 R)
6. Godfrey Jones/David Jones (Preci-Spark Mercedes AMG SLS)

Foto: United Autosports


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op dinsdag 02 oktober 2012 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...