Fuji: Nieuwe teammaat voor Baguette in Japan

OAK Racing - Oak Pescarolo HPDOAK Racing - Oak Pescarolo HPD
Bertrand Baguette en Dominik Kraihamer, die terug overstappen op de LMP1, krijgen met Takumo Sato een nieuwe teamgenoot voor de beide Aziatische manches van het WEC. De Japanner die ooit uitkwam in de Formule 1 reed dit seizoen in de States in het IndyCar kampioenschap. De race op het circuit van Fuji lokt nog meer lokale rijders, want bij ADR-Delta stapt Shinji Nakano in.
Op het circuit van Fuji voor de voorlaatste manche van het WEC kampioenschap zet OAK Racing terug zijn LMP1 wagen en dit voor het eerst sinds Le Mans. Het grote verschil is wel dat de Judd motor die voor heel wat problemen zorgde, vervangen is door een HPD AR6-LMV8 krachtbron die ook terug te vinden is in beide HPD LMP1’s van Strakka Racing en JRM. Het inbouwen van een door Honda ontwikkelde motor leidde er wel toe dat het Japanse merk er op stond om één van zijn huisrijders achter het stuur te hebben. Het werd dus Takumo Sato, die na een mislukt IndyCar seizoen op zoek was naar een nieuwe uitdaging. De ex-Formule 1 rijder zal bij de Aziatische races Bertrand Baguette en Dominik Kraihamer bijstaan. Sato heeft de wagen trouwens al uitvoerig kunnen testen op het Franse circuit van Magny-Cours.

In Bahrein maakte het ADR-Delta team gebruik van slechts twee rijders, John Martin en Tor Graves. Voor de volgende wedstrijd zal ook daar een japanner instappen op de ORECA 03 met de ervaren Shinji Nakano. Deze laatste reed nog op een gelijkaardige wagen de 24 uren van Le Mans, zij het dan op het exemplaar van het Boutsen Ginion Racing.

Foto: PAB/Bernard Bakalian


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WEC op dinsdag 02 oktober 2012 om 08:30


Andere publicaties op Racingworld.be...