Petit Le Mans: Voorlopige deelnemerslijst is 43 wagens sterk

Petit Le Mans - Road AtlantaPetit Le Mans - Road Atlanta
Over goed twee weken laat Petit Le Mans het doek vallen over de voorlaatste jaargang van de American Le Mans Series en ondanks het feit dat de wedstrijd niet werd opgenomen in de kalender van het WK Endurance is het deelnemersveld voorlopig toch 43 wagens sterk. De 1000 mijlen of 10 uren endurance wedstrijd op Road Atlanta is in zijn vijftienjarig bestaan snel uitgegroeid tot een ware klassieker en dat weerspiegelt de huidige interesse wederom. Niet alleen de ALMS sluiten hun seizoen af tijdens het weekend van 20 oktober, ook de European Le Mans Series steken wegens voorheen gemelde uitzonderlijk omstandigheden de plas over. Hieronder vindt u in het kort de voornaamste feiten terug.
In totaal zullen er maar liefst zes categoriën in actie komen: P1(4), P2(8), GT(15), GTC(7), PC(8) en de unieke Nissan Deltawing.
 
Rebellion Racing ziet met de afwezigheid van Audi en Toyota zijn kans schoon om een grote internationale zege binnen te halen en zakt ondanks de drukke WEC-kalender toch af naar de States. Het team zet zijn derde Lola chassis in met achter het stuur Nicolas Prost, Neel Jani en Andrea Belicchi. Zij zullen het opnemen tegen de twee Dyson Lola’s en de Muscle Milk HPD ARX-03a die versterking krijgt van niemand minder dan Romain Dumas.
 
P2 telt 8 deelnemers waarvan de helft afkomstig is uit de ELMS, zijnde TDS Racing (Oreca 03-Nissan), Murphy Prototypes (Oreca 03-Nissan), Greaves Motorsport (Zytek -Nissan) en OAK Racing (Morgan-Nissan). Op Amerikaanse bodem zullen zij voor de Europese titel strijden in hun derde en laatste wedstrijd. Op de Morgan-Nissan vinden we ook onze landgenoot Bertrand Baguette terug.
 
Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van de Franchitti broers Dario en Marino, beiden zullen uitkomen op een Level 5 HPD samen met teameigenaar Scott Tucker, die overigens de race weer op beide wagens zal afwerken in zijn zoektocht naar succes.

Petit Le Mans 2011Petit Le Mans 2011
Sterkst vertegenwoordigd is echter zoals gewoonlijk de GT-klasse. Maar liefst 15 wagens zullen er de start nemen, waarvan 2 Europese deelnemers. Ook de fabrieks Vipers zullen weer hun opwachten maken en niemand minder dan kersvers Indycar kampioen Rayn Hunter-Reay zal plaatsnemen naast Marc Goossens in de #92.

Foto's: ALMS


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ALMS op donderdag 04 oktober 2012 om 23:25


Andere publicaties op Racingworld.be...