Euro Series: Valencia: Daniel Juncadella op titelkoers

Daniel Juncadella werd bestempeld als de grote favoriet voor de titel nadat hij besloot nog een seizoen F3 erbij te doen, ondanks zijn derde plaats in de eindstand van de Euro Series verleden jaar na Merhi en Wittmann. De Spanjaard kende enkele moeilijke momenten, maar lijkt met nu nog één meeting te gaan toch op weg te zijn naar de titel. Twee tweede en een zevende plaats waren voldoende om zijn puntenvoorsprong op Wehrlein te vergroten, temeer dat het de andere titelkandidaten ontbrak aan reglmaat. De winnaars van de drie races in Valencia waren Marciello, Lewis en Rosenqvist.
Vlak voor de finale meeting op Hockenheim, waar nog drie races verreden worden, lijkt het weinig waarschijnlijk dat de titel nog kan ontsnappen aan Daniel Juncadella. Met twee podiumplaatsen in Valencia liep de Spanjaard 35 punten uit op Pascal Wehrlein en het moet al erg mis gaan in Hockemheim wil de titel hem nog ontlopen.

Raffaelo Marciello maakte voor het weekend nog kans op de titel en hij zette zijn ambities kracht bij door de pole te rijden voor de eerste wedstrijd. Nochtans kwam Marciello bij de start slecht weg en hij zag Rosenqvist de leiding van de wedstrijd nemen. De Zweed kreeg echter een drive-through penalty wegens het gestart te zijn voorbij zijn witte lijn op de grid en zo recupereerde Marciello de leiding. De Italiaan werd echter onder druk gezet door zijn Spaanse teamgenoot Daniel Juncadella, maar deze laatste kwam er niet voorbij. Tom Blomqvist behaalde het laatste podiumplaatsje.

Uitslag race 1 Euro Series Valencia

1. Raffaele Marciello (I), Dallara F312-Mercedes
2. Daniel Juncadella (Esp), Dallara F312-Mercedes
3. Tom Blomqvist (UK), Dallara F312-Volkswagen
4. Emil Bernstorff (UK), Dallara F312-Volkswagen
5. Pascal Wehrlein (D), Dallara F312-Mercedes

Marciello zou zijn kansen op de titel echter vergooien in race 2 waar hij zijn wagen beschadigde bij een excursie naast de baan en opgaf met een gebroken ophanging. De Amerikaan Michael Lewis, nog een rijder van het Prema powerteam, profiteeerde van de omgedraaide grid om de overwinning te pakken voor Sven Müller en Wehrlein die een goede zaak doet in het kampioenschap daar Juncadella zich tevreden stelde met een zevende plaats.

Uitslag race 2 Euro Series Valencia

1. Michael Lewis (USA), Dallara F312-Mercedes,
2. Sven Müller (D), Dallara F312-Mercedes
3. Pascal Wehrlein (D), Dallara F312-Mercedes
4. Tom Blomqvist (UK), Dallara F312-Volkswagen
5. William Buller (UK), Dallara F312-Volkswagen

Voor de derde race stond Juncadella op pole, maar het was Felix Rosenqvist die de snelste start nam en als leider door de eerste bocht kwam. De Zweed, nochtans bestempeld als grootste rivaal voor Juncadella bij het begin van het seizoen, speelde opnieuw geen rol van betekenis in de twee eerste races maar herpakte zich glansrijk in de derde race. Juncadella drong niet aan en stelde zich tevreden met de tweede plaats die hem kostbare punten opleverde. Marciello kwam als derde over de lijn maar dat was niet voldoende om de tweede plaats in het kampioenschap af te nemen  van Wehrlein. Deze laatste scoorde immers bijna evenveel punten met een vierde plaats. Rendez-vous in Hockenheim op 21 oktober voor de finale races van het kampioenschap.

Uitslag race 3 Euro Series Valencia

1. Felix Rosenqvist (Swe), Dallara F312-Mercedes
2. Daniel Juncadella (Esp), Dallara F312-Mercedes
3. Raffaele Marciello (I), Dallara F312-Mercedes
4. Pascal Wehrlein (D), Dallara F312-Mercedes
5. Tom Blomqvist (UK), Dallara F312-Volkswagen


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op donderdag 04 oktober 2012 om 06:30


Andere publicaties op Racingworld.be...