Navarra: Peter Kox snelste bij de vrije training

Marc VDS Racing versus WRTMarc VDS Racing versus WRT
Peter Kox heeft op zijn Lamborghini de snelste tijd van de vrije training op het circuit van Navarra neergezet. De Italiaanse bolide wordt op de huid gezeten door vier Audi's en twee McLaren's. De titelkandidaten zijn terug te vinden op een zevende (Mies/Haase/Ortelli) en negende (Leinders/Martin/Palttala) plaats. Beste Belg was Laurens Vanthoor, van wie we de Audi R8 LMS ultra terugvinden op de zesde plaats.
In tegenstelling tot Vlaanderen scheen de zon boven Navarra en konden de 41 aanwezige wagens in ideale omstandigheden hun eerste rondjes rijden op het Spaanse circuit. Zocht in het begin van de sessie iedereen nog naar de ideale rijlijn of was men bezig met het afstellen van de wagen, dan was het echter al snel de Lamborghini van Reiter Engineering die de bovenhand nam. Bij de afwezigheid om van Marc A. Hayek werd de Gallardo bestuurd door Stefan Rosina, Jos Menten en Peter Kox en het was deze laatste die de snelste tijd op zijn naam zette. Met de tweede tijd volgde de “derde” WRT Audi van Stippler/Jarvis/Albuquerque die twee McLaren’s vooraf ging. Het Gulf exemplaar van Bell/Wainwright toonde zich hierbij net iets sneller dan de Hexis wagen die zijn debuut in de serie maakt met het toptrio Makowiecki/Dusseldorp/Parente.

Daarop volgden drie Audi’s, met op kop het Saintéloc exemplaar van Hirschi/Lunardi/Guilvert voor de beide reguliere WRT wagens. De ProSpeed Competition Porsche van Soulet/Derdaele/van Splunteren eigende zich de achtste tijd toe en was daarmee tweede snelste Pro-Am wagen na de Gulf McLaren. Leinders/Martin/Palttala die op kop staan in het rijderkampioenschap klokten de negende tijd net voor de AF Corse Ferrari van onder meer Louis Machiels. De overige Belgen vinden we verder in het klassement terug met achtereenvolgens een vijftiende tijd voor Franchi (Vita4One BMW), negentiende tijd voor Marc Goossens (ProSpeed Competition Porsche) en een eenentwintigste tijd voor Bert Longin (Marc VDS Racing BMW). We moeten nog verder in het klassement gaan om de twee McLaren’s van het Boutsen Ginion team terug te vinden met Verdonck als zesentwintigste en Thiry/Mondron als tweeëndertigste. Christian Kelders tenslotte sluit met zijn Hexagon Porsche de tabellen af.

Foto: VIMAGES/Fabre


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op zaterdag 13 oktober 2012 om 18:27


Andere publicaties op Racingworld.be...