Navarra: Hexis Racing pakt op overtuigende wijze de pole

Persconferentie na de kwalificatie voor de BES meeting te Navarra 2012Persconferentie na de kwalificatie voor de BES meeting te Navarra 2012
Na de snelste tijd gereden te hebben bij de prekwalificatie heeft de Hexis Racing McLaren deze prestatie herhaald bij de kwalificatiesessie. De tweede tijd ging naar de Reiter Engineering Lamborghini, een wagen die zich al had laten opmerken door de snelste tijd neer te zetten bij de vrije training. Leinders/Palttala/Martin reden de vijfde tijd, maar zullen pas als vijftiende starten wegens de straf die hen werd toebedeeld voor hun aandeel bij een aanrijding op de Nürburgring. Titelrivalen Ortelli/Mies/Haase nemen de vijfde startplaats over aangezien ze de zesde tijd klokten.
Het goede weer van de vorige dagen had plaatsgemaakt voor regen en het grootste deel van de kwalificatiesessie werd dan ook op een natte piste verreden. Ondanks de veranderde baancondities, waren het terug de wagens die zich gisteren al vooraan nestelden die ook nu de snelste tijden neerzetten. Het was dan ook geen verrassing dat de Hexis Racing McLaren van Dusseldorp/Makowiecki/Parente bij zijn debuut in de BES de pole pakte. Ook de tweede tijd ging naar een wagen die al heel het weekend vooraan te vinden was, de Reiter Lamborghini van Kox/Rosina/Menten. Ook op de derde plaats kwam een McLaren postvatten met het ART  GP exemplaar van Demoustier/Tappy, tevens eerste in de Pro-Am klasse. De snelste WRT Audi werd de “derde” wagen met Stippler/Jarvis/Albuquerque volgde op de vierde plaats. Vlak daar achter volgde de Marc VDS Racing BMW van Leinders/Martin/Palttala, maar die wagen moet tien plaatsen achteruit op de grid als strafmaat voor de aanrijding van Palttala bij de vorige race. Zodoende schuift de WRT Audi van Mies/Haase/Ortelli een plaatsje op en wordt alzo vijfde op de grid voor de Vita4One BMW van Franchi/Kechele/Lauda. Nog twee McLaren’s pakten de achtste en negende tijd met het Gulf exemplaar van Bell/Wainwright voor de Boutsen Ginion MP4-12C van Verdonck/Soucek/Amberg. De top tien werd vervolledigd door de Saintéloc Audi van Lunardi/Hirschi/Guilvert.

De WRT Audi van Vanthoor deed het beter dan gisteren en klokte als twaalfde af en ook de tweede Marc VDS Racing BMW met Longin/Catsburg/Moser deed het met een veertiende tijd uitstekend. De Ferrari van Louis Machiels was met een zestiende tijd vijfde snelste bij de Pro-Am wagens en deed het daarmee een plaatsje beter dan de ProSpeed Competition Porsche van Soulet/Derdaele/van Splunteren. De tweede Porsche van het Luikse team kende gisteren al problemen en ook nu kwam de wagen van ondermeer Marc Goossens niet verder dan de eenentwintigste  tijd. De McLaren van Thiry en Mondron start deze namiddag pas als vijfendertigste terwijl Kelders met een zevenendertigste tijd toch de snelste bleek te zijn van de drie wagens ingeschreven voor de gentlemen trophy.  

Foto: VIMAGES/Fabre


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op zondag 14 oktober 2012 om 15:26


Andere publicaties op Racingworld.be...