David Coulthard stopt met racen na dit seizoen

David CoulthardDavid Coulthard
David Coulthard heeft laten weten dat de DTM finale op de Hockenheimring het laatste wapenfeit zal worden van zijn racecarrière, daarna hangt de Schot de helm aan de wilgen en zal hij zich concentreren op andere activiteiten zoals zijn rol als F1 consultant bij de BBC. Tevens hoopt hij meer tijd te kunnen doorbrengen bij zijn familie.
David CoulthardDavid Coulthard
David Coulthard houdt het dus na een lange weg doorheen onder meer Formule 1 en DTM voor bekeken en zet een punt achter zijn rijk gevulde autosportcarrière. De Schot reed niet minder dan vijftien jaar in de Formule 1, na zijn debuut in 1994 bij Williams, waar hij twee jaar bleef, spendeerde hij negen seizoenen bij McLaren Mercedes. Zijn beste eindklassering behaalde hij bij dit merk toen hij het in 2001 schopte tot vicekampioen na ene Michael Schumacher. In 2005 verhuisde hij naar Red Bull Racing voor welk merk hij nog vier jaar uitkwam. Coulthard reed 238 Grote Prijzen en won er dertien, hij startte ook twaalf maal van de pole-position.

Jake Humphrey - David Coulthard - Eddie JordanJake Humphrey - David Coulthard - Eddie Jordan
Aan zijn verblijf bij McLaren hield de Schot goede relaties met Mercedes over en na zijn Formule 1 loopbaan kon hij in 2010 bij dit merk dan ook aan de slag in het DTM. In drie seizoenen bij Mercedes kwam hij echter nooit verder dan een vijfde plaats en scoorde maar sporadisch punten. De 41-jarige Coulthard, die de laatste jaren ook bij de BBC dienst deed als consultant bij de F1 uitzendingen, heeft nu besloten dat het genoeg geweest is en zal stoppen met racen na de DTM race op Hockenheim. Hij zal nog wel de rol van ambassadeur voor Mercedes op zich nemen.

Foto's: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images, Mark Thompson/Getty Images & GEPA pictures/Mathias Kniepeiss


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op donderdag 18 oktober 2012 om 18:28


Andere publicaties op Racingworld.be...