Reglement bevroren voor 2013 - Zanardi test voor BMW

Maakt Alessandro binnenkort terug deel uit van de BMW-familie?Maakt Alessandro binnenkort terug deel uit van de BMW-familie?
Het voorbije seizoen leverde een spannende strijd op tussen de drie merken die zich engageerden in het DTM kampioenschap en de organisatie oordeelde dus dat er geen reden is om dan ook iets te wijzigen voor 2013. Het reglement dat dit jaar toegepast werd, blijft dus ook volgend jaar geldig. Ondertussen liet gisteren gekroond kampioen BMW weten dat Alex Zanardi, dubbele gouden medaille op de Paralympics, deze winter de M3 DTM zal testen, mogelijk in het vooruitzicht van een contract voor 2013.
DTM in 2012DTM in 2012
ITR, de organisatie die verantwoordelijk is voor het DTM kampioenschap, liet vlak voor de start van de laatste race weten dat het een aanvraag ingediend heeft om het huidige reglement ook voor volgend jaar  te behouden. Gezien de races spannend waren en alle drie merken overwinningen behaalden, is er geen reden om de regels aan te passen. Bovendien zal een bevriezing van het reglement de kosten voor volgend jaar drukken. Ook volgend jaar zien we dus de coupé modellen van Audi, Mercedes en BMW aan de start. Voor 2014 staat er dan de samenwerking met het Japanse Super GT op het programma.

Jens Marquardt - Directeur Motorsport bij BMW MotorsportJens Marquardt - Directeur Motorsport bij BMW Motorsport
Jens Marquardt heeft laten weten dat de Italiaan Alessandro Zanardi deze winter het stuur zal nemen van een BMW M3 DTM. De Italiaan verloor beide benen bij een ongeluk op de Lausitzring, maar had daarna nog een succesvolle carrière in het ETCC. Zo schonk Zanardi in de voorloper van het WK voor toerismewagens BMW er drie overwinningen. De laatste jaren concentreerde de Italiaan zich echter op zijn nieuwe passie, het handbike racen, wat uiteindelijk resulteerde in twee gouden medailles op de Paralympics in London dit jaar. De ingenieurs werken nu aan oplossingen om de Italiaan toe te laten de wagen op een veilige manier te besturen. Zanardi van zijn kant laat weten dat er geen druk op hem rust en dat de test in de eerste plaats dient om zich terug te familiariseren met het besturen van een racewagen. Als de test succesvol verloopt, is een terugkeer naar de competitie een mogelijke volgende stap.

Foto's: BMW AG


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op maandag 22 oktober 2012 om 08:30


Andere publicaties op Racingworld.be...