F3 Euro Series: Hockenheim: Juncadella is nieuwe F3 kampioen

Juncadella was als favoriet aan het seizoen begonnen en maakte deze rol dan ook waar, al maakte de Spanjaard het zich bij de laatste races nog aardig moeilijk. Juncadella had slechts enkele punten nodig om zijn leiderspositie te bestendigen, maar een dubbele opgave bij de twee eerste races gooide roet in het eten. Gelukkig voor de Spanjaard kon hij de laatste race beeindigen op de vierde plaats, wat hem genoeg punten opleverde om de titel veilig te stellen. Prema Powerteam levert na Mehri vorig jaar voor het tweede jaar op rij de kampioen.
De opgave van Juncadella bij de eerste race gooide de strijd voor de titel terug helemaal open, zowel Wehrlein als Marciello maakten nog aanspraak op de eindoverwinning. Juncadella lag tweede achter Rosenqvist toen zijn motor alle power verloor en de Spanjaard er mee moest ophouden. Rosenqvist won de race voor zijn teammat Pascal Wehrlein, die zich al verzekerd wist van de titel van beste rookie.

Uitslag race 1:
1. Felix Rosenqvist (Zwe), Dallara F312-Mercedes
2. Pascal Wehrlein (Dui), Dallara F312-Mercedes
3. Raffaele Marciello (Ita), Dallara F312-Mercedes
4. Tom Blomqvist (GBr), Dallara F312-Volkswagen
5. Sven Müller (Dui), Dallara F312-Mercedes

Ook de tweede race verliep catastrofaal voor Juncadella, al na drie ronden moet hij zijn Dallara met motorproblemen in de pits parkeren. Marciello profiteerde van de situatie en zijn tweede plaats na Sven Müller liet hem toe om tot 3.5 punten op Juncadella te naderen. Voor Müller, die ook uitkomt voor het Prema Powerteam, was het de eerste overwinning in de discipline. Lucas Wolf werd derde, Wehrlein miste zijn kans om de leiding in het kampioenschap tee pakken door niet hoger te eindigen dan een achtste plaats.

Uitslag race 2:
1. Sven Müller (Dui), Dallara F312-Mercedes
2. Raffaele Marciello (Ita), Dallara F312-Mercedes
3. Lucas Wolf (Dui), Dallara F312-Mercedes
4. Lucas Auer (Oos), Dallara F312-Volkswagen
5. William Buller (GBr), Dallara F312-Volkswagen

Ondanks dat de overwinning in de derde race opnieuw naar Felix Rosenqvist ging, kon Juncadella ditmaal wel eindigen en zijn vierde plaats was voldoende om de titel te behalen temeer daar Lynn, die derde eindigde, als gastrijder geen punten pakte. Wehrlein eindigde nog tweede, maar dat was onvoldoende om de titel te grijpen en Marciello bleef nu steken op de achtste plaats. Juncadella lag aanvankelijk tweede in het spoor van de latere winnaar Rosenqvist, maar moest toegeven onder de druk van eerst Wehrlein en daarna van Alex Lynn.

5. William Buller: 182,5 punten

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op maandag 22 oktober 2012 om 08:00