Abu Dhabi: Eerste namen voor de Young Driver Test sessie gekend

Robin FrijnsRobin Frijns
Van 6 tot 8 november vinden op het circuit Abu Dhabi de Young Driver Test sessies plaats, een gelegenheid waarbij de teams jonge rijders de kans geven om Formule 1 ervaring op te doen en daarbij hen te laten tonen wat ze in hun mars hebben. Langzaam sijpelen de eerste namen binnen van de gelukkigen die in een F1 bolide mogen plaats nemen.
Red Bull zal gebruik maken van twee sterren uit de Formule Renault 3.5. Zo komen de vers gekroonde  kampioen Robin Frijns en de winnaar van de laatste twee races Felix da Costa in actie op de RB8. Frijns zal eerst ook in actie komen bij Sauber en dat op dag 1 waarna de Mexicaan Esteban Gutierrez zal overnemen voor de twee laatste dagen.

Lotus F1 team zet niet minder dan drie rijders in. Zo is er vooreerst Nicolas Prost, de zoon van viervoudig wereldkampioen Alain Prost, die de testdagen zal aanvatten op de E20. De dag erna is het de beurt aan Edoardo Mortara die na enkele seizoenen F3 dit jaar uitkwam voor Audi in de DTM. Het rijtje wordt afgesloten door Davide Valsecchi die kan buigen over enige F1 ervaring na een rookie test voor Hispania en een vrijdagmorgen training bij het toenmalige Team Lotus, nu Caterham. Dat laatste team zal gebruik maken van de diensten van Giedo Van der Garde, vast testrijder, en van de Amerikaan Alexander Rossi. Toro Rosso tenslotte kondigde de namen aan van vicekampioen GP2 Luis Razia en van GP2 rijder Johnny Cecotto Jr.

Foto: Alexandre Guillaumot/DPPI


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 26 oktober 2012 om 06:30


Andere publicaties op Racingworld.be...