City Challenge Baku: Villeneuve rijdt Vita4One BMW in de prak

Hexis Racing - McLaren MP4-12CHexis Racing - McLaren MP4-12C
Jacques Villeneuve heeft zijn reputatie weer eer aangedaan, de Canadees die ingeschreven was voor de GT race op het stratencircuit van Baku heeft bij de vrije trainingen zijn Vita4One BMW Z4 in de muur gezet waarbij de wagen heel wat schade opliep. Het is nog maar de vraag of de Z4 kan opgelapt worden voor de race en daarmee ziet mogelijk zijn teamgenoot Jos Verstappen een vervroegd einde komen aan zijn terugkeer naar de autosport. De strijd om de overwinning lijkt zich toe te spitsen op een duel Hexis McLaren versus Vita4One BMW, beide teams gaven de toon aan tijdens de vrije trainingen.
In de morgensessie voerden beide Hexi McLaren’s van Makowiecki/Dussseldorp en Parente/Bell lang de tabellen aan voordat net voor het vallen van de vlag de Vita4One BMW Z4 van Kechele/Lauda aan het kortste eind trok met een tijd van 1.05;947. De tweede Vita4One BMW met Buurman/Mayr-Melnhof was de vierde snelste voor de Mühlner Porsche van Edwards/Al Azhari.

In de tweede vrije training nam Hexis weerwraak en Parente/Bell kaapten de snelste tijd weg in 1.04;254 voor de beide Vita4One BMW’s. De derde wagen van het Duitse tam werd zoals gezegd al na zeven ronden in de muur gezet door Jacques Villeneuve. Bernd Schneider zette een verrassende vierde tijd neer met zijn HEICO Mercedes SLS voor de Vita4One Team Italy Ferrari van onze landgenoten Machiels/Franchi. De tweede Hexis McLaren moest zich ditmaal tevreden stellen met de zesde tijd.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op vrijdag 26 oktober 2012 om 22:51


Andere publicaties op Racingworld.be...