India: Red Bull te sterk voor tegenstand tijdens de vrije trainingen

Zoals voorzien waren de Red Bull's weer vooraan te vinden na de vrije testen op het Circuit van Buddh in India. Vettel zette tweemaal de snelste tijd neer , zowel in de morgen als in de namiddag was de Duitser te sterk voor zijn tegenstanders. In de namiddagsessie was Webber de enige die Vettel enigszins kon bijhouden.
Op harde banden of zachte banden het was steeds Vettel die hety snelst zijn rondjes draaide en hij klokte dan ook de beste dagtijd af in 1.26;221. In de namiddag naderde zijn teammaat Webber nog tot op een tiende van een seconde maar de rest van het veld met Alonso op kop moest meer dan een halve seconde toegeven op Vettel. Na Alonso reed Rosberg de vierde tijd voor de Lotus van Räikkönen. Op de zesde en zevende plaats vinden we beide McLaren’s met Hamilton voor Button. Hulkenberg, Grosjean en Senna maakten de top tien vol.

Ondertussen zijn er veel speculaties betreffende de toekomst van Force India, eigenaar Vijay Mallya heeft schijnbaar miljoenen dollars verloren door zijn vliegmaatschappij Kingfisher en zou zijn team niet meer kunnen bekostigen. Monteurs zouden al maanden niet meer betaald zijn en het is de vraag of de Indische ex-miljardair nog lang de schijn kan ophouden. In Frankrijk daarentegen is men dan weer zeer optimistisch over de terugkeer van een nationale Grote Prijs. Eclestone zou staan op een kalender met 20 races, maar het wegvallen van de GP van New Jersey heeft dit aantal voor volgend jaar terug gebracht naar 19. Paul Ricard is bereid een vervangrace aan te bieden maar dan moet er wel snel een beslissing vallen want de tijd dringt.   


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 26 oktober 2012 om 22:27


Andere publicaties op Racingworld.be...