6H of Shanghai: Opnieuw pole voor Toyota - Aston Martin snelste in GTE

Toyota TS030 HybridToyota TS030 Hybrid
De Toyota TS030 Hybrid #7 van Nicolas Lapierre en Alexander Wurz heeft de pole veroverd voor de 6 Hours of Shanghai, de laatste manche van het FIA WEC. Met een 1:48.273 was Wurz een tiende sneller dan Allan McNish in de Audi R18 e-tron quattro #2, daarmee behaalt Toyota een score van 3 poles op 4 races. De tweede fabrieks Audi van het trio Lotterer/Fassler/Treluyer die morgen meer dan waarschijnlijk de rijderstitel zullen binnenhalen oogt heel het weekend al een beetje te moeten onderdoen voor de #2 en dat was tijdens de kwalificaties niet anders met de derde tijd (+0.3s). Pole bij de LMP1 privéteams ging ietwat verrassend naar de JRM HPD bestuurd door Karun Chandok, terwijl Bertrand Baguette in zijn OAK Pescarolo HPD morgen als achtste zal starten.
James Rossiter was de auteur van de snelste tijd in de tweede prototype klasse en bleef in zijn Lotus Lola de ADR Delta Oreca-Nissan van John Martin voor (+0.169s). De Starworks Motorsport HPD ARX-03b die in Fuji reeds de titel binnenhaalde noteerde in handen van Stephane Sarrazin de derde chrono.
 
Zoals de tijden gisteren al deden vermoeden ging de pole in GTE Pro naar Aston Martin, Darren Turner legde in zijn Vantage V8 een rondje Shanghai af in 2:03.721 en was daarmee ruim 7 tienden sneller dan Richard Lietz in de Felbermayr-Proton Porsche. Afwachten of Aston Martin morgen in extremis toch nog een overwinning kan boeken in het WK Endurance.

Foto: Toyota Motorsport


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in WEC op zaterdag 27 oktober 2012 om 23:13


Andere publicaties op Racingworld.be...