City Challenge Baku: Hexis Racing en Vita4One eerste winnaars

Hexis Racing vs Vita4OneHexis Racing vs Vita4One
Vandaag vonden er op het stratencircuit van Baku twee sprintraces plaats van 30 minuten. Verliep de eerste door de Hexis McLaren van Makowiecki gewonnen race nog kalm, dan werd de tweede race vroegtijdig beëindigd nadat een Corvette op de baan vuur vatte. De overwinning bij die laatste race werd toegekend aan de Vita4One BMW van Mathias Lauda. Zondag staat een 1 uur durende endurance race race op het programma.
De Lamborghini’s verschenen niet aan de start op het smalle stratencircuit in het centrum van Baku waar de eerste sprintrace nochtans een kalm en eerder saai verloop kende. Er gebeurden geen ongelukken en na de eerste ronde hield iedereen zijn positie vast. Makowiecki die van op de pole startte reed dan ook gans de race aan de leiding en hield de Mühlner Porsche van Sean Edwards af die ook als tweede was vertrokken. Achter beide koplopers kwam Rob Bell op de tweede McLaren als derde over de streep maar op 12 seconden van de winnaar. De Brit had de hele race alle moeite om een opzittende Frank Kechele achter zich te houden. Beide HEICO Mercedes SLS van Schneider en Parisy eindigden gegroepeerd op plaatsen vijf en zes.  Comandini bracht zijn Vita4One Team Italy als zevende over de lijn gevolgd door de twee overige Vita4One BMW’s bestuurd door Buurman en Jacques Villeneuve. De Canadees had zijn wagen nog bij de vrije trainingen zwaar beschadigd, maar het team kon de Z4 oplappen voor de race. De tiende plaats ging naar de Cup porsche van Nicki Thiim.

Hexis Racing - McLaren MP4-12CHexis Racing - McLaren MP4-12C
De tweede race verliep heel wat chaotischer met tweemaal een rode vlagsituatie. Vlak na de start plantte Mitländer zijn RWT Racing Corvette in de muur waarna even na de herstart de tweede wagen van het team met Aeberhard aan het stuur op gelijkaardige wijze tot stilstand kwam. Toen de Corvette ook nog begon te branden werd besloten om de race niet meer te herstarten. Mathias Lauda op de Vita4One BMW werd tot winnaar uitgeroepen en kregen beide Hexis McLaren rijders Parente en Dusseldorp naast zich op het podium. Mayr-Melnhof pakte de vierde plaats voor de Ferrari van Bobbi en de Mühlner Porsche van Tandy. Greg Franchi (Vita4One Team Italy Ferrari) werd eerste Belg op de zevende plaats terwijl Machiels buiten de top tien strandde. Jos Verstappen, de teammaat van Villeneuve kwam als achtste onder de vlag door. Zondag is er nog de hoofdrace waar beide Hexis McLaren’s van de eerste rij zullen starten met achter hun op de tweede lijn de twee top Vita4One BMW’s.


Foto's: City Challenge


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op zaterdag 27 oktober 2012 om 23:49


Andere publicaties op Racingworld.be...