GT Tour Paul Ricard: Beltoise en Hassid kampioen na overwinning in race 1

Pro GT - Porsche 911 GT3-RPro GT - Porsche 911 GT3-R
Anthony Beltoise en Henry Hassid wonnen zaterdag op Paul Ricard de eerste race van het finale weekend van de GT Tour en verzekerden zich dankzij die overwinning van de Franse GT titel 2012. Voor Beltoise en zijn team Pro GT by Almeras is het de tweede opeenvolgende titel op rij. Sébastien Loeb werd derde met de Red Bull McLaren. Laurens Vanthoor en Yves Weerts werden met hun WRT Audi negende.
Sébastien Loeb - McLaren MP4-12CSébastien Loeb - McLaren MP4-12C
David Hallyday op de Audi van Team Audi France en Nicolas Métairie (Graff Mercedes) deelden de eerste startlijn maar het was Hassid die de beste start nam en de leiding van de race nam. Na één ronde kwam de safety car  de baan op nadat bij de start vier wagens betrokken geraakten bij een crash. Na 20 minuten werd de race hertstart waarna de wagens bijna onmiddellijk konden gaan pitten. Beltoise nam het stuur over van de leidende Porsche en werd niet meer bedreigd. Barthez/Moullin Traffort eindigden tweede met een Ferrari F458 van het Sofrev ASP team. Lange tijd leek de tweede Ferrari van het team met Debard en Panis de derde plaats te gaan pakken, een resultaat waarmee beide piloten nog kans maakten op de titel. Panis kon op het einde van de race echter niet weerstaan aan een oprukkende Sebastien Loeb die uiteindelijk met de derde plaats ging lopen waarmee het Ferrari duo alle hoop op de titel verloor.

WRT - Audi R8 LMS ultraWRT - Audi R8 LMS ultra
Hallyday/Ortelli eindigden op de vijfde plaats maar konden ondanks hun pole niet meestrijden voor de overwinning. Monti/Cazenave werden met de tweede Pro GT by Almeras Porsche zesde voor de ART GP McLaren van Pasquali/Amado en de Graff Mercedes van Metairie/Berthon. Laurens Vanthoor en Yves Weerts, die als twintigste van start gingen, eindigden uiteindelijk nog als negende voor de Loeb Racing Mercedes van Tardif/Marroc. De tweede Audi van het Team Audi France met Tambay en Doguet werd veertiende. Morgen vertrekken Beltoise en Hassid van op de pole voor de laatste race waar de Audi van Ortelli/Hallyday als vierde van start gaat. Vanthoor en Weerts vertrekken van op de negende startplaats.


Foto's: GT Tour


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op zondag 28 oktober 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...