GT Open: Barcelona: Net geen 50 wagens voor seizoensfinale - open titelstrijd

GT Open GT Open
Als één van de laatsten valt komend weekend het doek over het GT Open kampioenschap. De late datum heeft de deelnemerslijst duidelijk goed gedaan met net zo'n 48 wagens die worden verwacht in Barcelona. Voor veel teams en rijders zit het seizoen er immers al op en het open karakter van dit kampioenschap nodigt dan ook uit om in de Spaanse najaarszon nog eens te komen proeven van dit kampioenschap dat toch wel in de lift zit. Wie weet keren sommigen in 2013 wel terug voor een volledig seizoen. Zoals eerder aangekondigd, is er van Belgische zijde de aanwezigheid van de GPR Aston Martin GT3 in handen van niemand minder dan Bertrand Baguette en Maxime Martin, een duo dat zonder meer in staat is om sterk resultaat neer te zetten. Buiten het indrukwekkend startveld is het verder natuurlijk uitkijken naar twee spannende titelstrijden in zowel Super GT als GTS, in beide klassen is alles nog verre van beslist.
AF Corse - Ferrari 458 Italia #4AF Corse - Ferrari 458 Italia #4
In de Super GT-klasse zal de titelstrijd zich toespitsen op drie verschillende rijdersduo’s, teams en wagens, zijnde de AF Corse Ferrari 458 GT2 van Bruni/Leo (78p.), de Manthey Porsche 911 GT3 RSR van Holzer/Tandy (74p.) en Villois Racing Aston Martin Vantage V12 van Barba/Malucelli (66p.). De puntenverschillen zijn klein en dat terwijl er nog 20 punten te verdienen zijn. In totaal staan er 13 SGT GT2 wagens aan de start waarvan 6 Ferrari’s, 4 Porsche’s, de twee door Patrick Selleslagh gerunde Corvette’s en de enige Villois Aston Martin. Opmerkelijk is de aanwezigheid van het Britse Mtech dat ditmaal de Ferrari GT3 op stal laat en inwisselt voor een gloednieuwe GT2 variant. Ook in GTS ligt de strijd voor de titel nog wagenwijd open met drie wagens op een zakdoek van elkaar; zijnde de Kessel Racing Ferrari van Zampieri/Dalle Stelle (76p.), de AF Corse Ferrari van Bizzarri (71p.) en last but not least de Autorlando Porsche van het duo Hamilton/Mapelli (70p.).
 
Autorlando - Porsche 911 GT3 RAutorlando - Porsche 911 GT3 R
De GTS-klasse is voor deze wedstrijd gevarieerder dan ooit met de aanwezigheid van Audi, Mosler, BMW, Viper, McLaren, Lamborghini, Aston Martin, Mercedes en vanzelfsprekend ook Ferrari en Porsche. Opvallendste inschrijvingen zijn de GPR Aston Martin (Martin/Baguette), Seyffarth Motorsport met 2 Mercedes (Karl Wendlinger, Dominik Baumann, Jan Seyffarth, Kenneth Heyer), kersvers Frans GT kampioenenteam PRO GT met 3 Porsches met ondermeer Anthony Beltoise en Nicolas Armindo op één wagen, Attempto Racing met 2 exemplaren van 911 GT3 R en Schubert Motorsport met 2 BMW Z4 GT3.
 
Deelnemers SGTDeelnemers SGT


Deelnemers GTSDeelnemers GTS


Foto's: GT-Open/Fotospeedy


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op donderdag 01 november 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...