Chevrolet lanceert Hot Wheels® Edition van Camaro op ware grootte

Camaro Hot Wheels® EditionCamaro Hot Wheels® Edition
De droom van miljoenen Hot Wheels® fans van alle leeftijden zullen uitkomen wanneer de Camaro Hot Wheels® Edition volgend jaar in de Chevrolet showrooms zijn opwachting maakt. Dit is de eerste keer dat een Hot Wheels® productiemodel op ware grootte wordt aangeboden door een autofabrikant. Alleen dit keer zonder verpakking en oranje racebaan.
“Miljoenen onder ons zijn opgegroeid met Hot Wheels,” zegt Chris Perry, vice president van Chevrolet Marketing. “Door een speciaal productiemodel van de Camaro Hot Wheels uit te brengen creëren wij de mogelijkheid om die herinnering weer tot leven te brengen, voor kinderen van alle leeftijden.”
 
De Camaro Hot Wheels® Edition debuteerde afgelopen maandag op de SEMA Show in Las Vegas. Een speciale serie van de Camaro Hot Wheels® Edition zal in het eerste kwartaal van 2013 worden geproduceerd en net zoals bij de veelgevraagde miniatuurmodellen het geval is: op is op!
 
Het is bijna twintig jaar geleden dat ik mijn eerste Hot Wheels heb ontworpen en ik heb er tot nu toe niet één naar huis kunnen rijden,” zegt Felix Holst, Creative vice president van de Mattel Wheels Division. “Ik kan zelf niet wachten tot ik de garagedeur kan openen en mijn Hot Wheels Camaro in de garage zie staan.”
 
Het uiterlijk van de Camaro Hot Wheels® Edition beschikt over de eigenschappen die zo kenmerkend zijn en worden gewaardeerd door liefhebbers van Hot Wheels zoals een kleurenschema met metallic lak en levendige graphics.
 
De Camaro Hot Wheels® Edition coupé (US definitie) is leverbaar met V8-motor en handgeschakelde of automatische versnellingsbak, opvallende exterieurdetails van de high-performance Camaro ZL1 met een Kinetic Blue kleurstelling en unieke afbeeldingen. Tot de extra’s behoren:
  • ZL1 achterspoiler
  • ZL1 bovenste grille
  • Ground-effectpakket met een voorsplitter en speciale dorpels
  • Zwarte 20-inch wielen
  • Two-tone graphics op de motorkap en zwart ‘blackout’ paneel tussen de achterlichten
  • Vlam-graphics op de spatborden
  • Hot Wheels logo op de grille en het kofferdeksel.
Het interieur met zwart leer wordt geaccentueerd door rode en zwarte stiksels met het Hot Wheels logo geborduurd in de rugleuning van de voorstoelen. Het instrumentenpaneel en de deurpanelen zijn zwart, met Hot Wheels vlammenstickers op iedere deur. Ook onderscheidt dit model zich door speciale Hot Wheels® Edition dorpels en hoogwaardige vloermatten met het Camaro-logo en rode omranding.
 
De Camaro Hot Wheels® Edition heeft een 6.2-liter V8,  gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, die 432 pk (318 kW) levert en een koppel heeft van 569 Nm. De automatische versie levert 405 pk (298 kW) en heeft een koppel van 556 Nm. Deze laatste uitvoering is uitgerust met het brandstof besparende Active Fuel Management.
 
The Camaro Hot Wheels® Edition, geleverd met een zeven inch full color touchscreen en radio met Bluetooth handsfree bediening en audio streaming, kan vanaf 8 november in Europa worden besteld.
 
FAST FACT: Het originele Custom Camaro 1:64-schaalmodel uit 1968 was één van de originele zestien Hot Wheels die werden uitgegeven en is één van de door verzamelaars meest gevraagde Hot Wheels.

Tekst & foto: Chevrolet press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 31 oktober 2012 om 19:35


Andere publicaties op Racingworld.be...