RPN: Volvo op pole voor Long Race - Aston Martin voor Short Race

GPR - Aston Martin DBRS9GPR - Aston Martin DBRS9
Onder een sombere hemel en op een natte piste werkten de deelnemers van het BRCC deze voormiddag in éénzelfde sessie zowel de kwalificaties van de Long als de Short Races af. Voor de hoofdact van vandaag, de Long Race over 5 uren, ging de pole naar de Delahaye/Retrodo Volvo S60 voor de verrassende Brass Racing Viper GT3 van Jeffrey Van Hooydonk (+1.283). De twee voornaamste titelfavorieten, de Chad Racing Kia #17 en de ProSpeed Competition Porsche 996 GT3 RS, noteerden respectievelijk de derde en vierde chrono. In totaal kwamen er 25 wagens in actie voor de Long Race.
Delahaye RT / Retrodor - Volvo S60 V8 SilouetteDelahaye RT / Retrodor - Volvo S60 V8 Silouette
Voor de eerste Short Race vinden we de GPR Aston Martin van Maxime Soulet op pole, voor de Delahaye Volvo (+0.063), de Prospeed Red Bull Porsche (+1.058) en Scuderia Monza Ferrari (+4.784). Twaalf wagens zullen normaal de start nemen. Vermelden we ook nog kort dat Alexis van de Poele zal uitkomen op de Prime Racing Ginetta tijdens de de Long Race ter versterking voor de titelstrijd in GT Light.


Fotografen Marnik Mouchaers en Martijn Wouters zorgden voor foto's uit de kwalificaties voor de Long Race en de Short Races.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in BRCC op zaterdag 10 november 2012 om 12:03


Andere publicaties op Racingworld.be...