RPN: Short Races: Broers Thiers aan het feest met zege en Belgische titel

Hans Thiers - Frank Thiers - Fred Bouvy - Hervé ThiersHans Thiers - Frank Thiers - Fred Bouvy - Hervé Thiers
Frank en Hans Thiers zijn met hun Scuderia Monza Ferrari F430 GT3 de allereerste Belgian Short Races Champion geworden. De twee broers uit West-Vlaanderen hielden het hoofd koel en haalden de nodige punten voor de titel binnen met de vierde plaats in race 1 en de overwinning in race 2. De Delahaye/Retrodor Volvo S60 in handen van Stéphane Lemeret (race 1) en Loïc Deman (race 2), hun voornaamste uitdager, kon niet voldoende terrein goedmaken en moest in race 2 zelfs opgeven met transmissieproblemen, waardoor men zelfs de tweede plaats in het kampioenschap kwijtspeelde met één punt aan de e-race Solution F BMW van Franck Radet.
Delahaye RT / Retrodor - Volvo S60 V8 SilouetteDelahaye RT / Retrodor - Volvo S60 V8 Silouette
Race 1 werd gewonnen door de Delahaye/Retrodor Volvo S60 bestuurd door Stéphane Lemeret. Maxime Soulet kon zijn polepositie in de GPR Aston Martin niet meteen omzetten in de leiding maar voerde halfweg toch alweer het veld aan. In de slotfase kwam alles weer bij elkaar en reden de GPR Aston Martin, de Delahaye Volvo en de Red Bull Prospeed Porsche bumper aan bumper. Soulet begaf uiteindelijk onder de druk en moest eerst Lemeret laten passeren en in de laatste ronde ook Frédéric Bouvy laten gaan.
 
Scuderia Monza - Ferrari F430 GT3Scuderia Monza - Ferrari F430 GT3
Race 2 zou uiteindelijk beslissen over de titel, maar de Delahaye/Retrodor Volvo S60 gaf al snel op met transmissieproblemen waardoor de titel voor de Thiers broers een gedane zaak was. De Scuderia Monza Ferrari verzorgde nog het spektakel door zo goed als de hele wedstrijd de Red Bull ProSpeed Competition Porsche van Fred Bouvy net achter zich te houden en uiteindelijk met een halve seconde voorsprong de eindmeet te overschrijden.

Tot slot vermelden we nog dat de deelname aan de long race van de GPR Aston Martin en de Delahaye/Retrodor Volvo S60 in het gedrang komt aangezien beide wagens in de tweede short race moesten opgeven met problemen aan de transmissie.

Fotografen Marnik Mouchaers & Martijn Wouters zorgden voor foto's uit de Short Races en feestbeelden uit het kamp van de familie Thiers.

Stand in het kampioenschap 2012

  1. Hans Thiers & Frank Thiers (504 punten)
  2. Franck Radet (441 punten)
  3. Stéphane Lémeret (440 punten)
  4. Frédéric Bouvy (372 punten)
  5. Pascal Courrier (363 punten)
  6. Jean-Pierre Lequeux (350 punten)
  7. Jean-Christophe Montant (320 punten)
  8. Michaël Schmetz (309 punten)

Foto: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in BRCC op zaterdag 10 november 2012 om 14:10


Andere publicaties op Racingworld.be...