Komt er een nieuw "Belgisch" team in 2005?

door Mark Reijnders

De plannen van Renault om de klasse onder de Formule 1 in 2005 te ondersteunen en te begeleiden beginnen al zijn vruchten af te werpen. De naam F3000 zal verdwijnen, Formula GP2 komt in de plaats. De steun van een autofabrikant biedt stabiliteit in het vooruitzicht en kan teams in de lagere klassen ervan overtuigen om het op het een hoger niveau te proberen. Comtec Renault, actief in het Britse Formule Renault 2000 kampioenschap, heeft zijn plannen voor de toekomst kenbaar gemaakt.

In het komende seizoen zal men deelnemen aan het Britse Formule Renault 2000 kampioenschap met als rijders Susie Stoddart en Westley Barber, Susie is overigens geen familie van Minardi's Paul Stoddart. Voor 2005 staat een deelname aan de Formula GP2 op de planning, in de meest ideale situatie zal men proberen om het rijders duo van 2004 te behouden. Comtec Renault is ontstaan uit het vroegere fabrieksteam van Formule Ford constructeur Van Diemen. De eigenaar van Comtec Renault is de Belg Pierre Moncheur de Rieudotte.

"Ik ben onder de indruk hoe Renault te werk gaat, daarnaast is de introductie van het Dallara chassis een prettige bijkomstigheid", aldus eigenaar Pierre Moncheur de Rieudotte. Het team met zijn basis in het Verenigd Koninkrijk ziet een deelname aan een klasse met gelijke kansen als een uitdaging. Of we in de toekomst Belgische rijders mogen verwachten bij Comtec? Via F1world.be zullen we u op de hoogte houden.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Internationaal op woensdag 04 februari 2004 om 19:28


Andere publicaties op Racingworld.be...